9 Μαΐ 2012

Το μήνυμα των εκλογών έμεινε χωρίς παραλήπτη.

του Κίμωνα Μηταλίδη
Οι πολιτικοί αρχηγοί δείχνουν να βρίσκονται σε έναν δικό τους παράλληλο κόσμο κι εμφανίζονται μικρότεροι των ιστορικών περιστάσεων και δε δείχνουν την ανάλογη υπευθυνότητα που ..
επιτάσσουν οι στιγμές που ζούμε. Δεν μπορούν ή δε θέλουν να κατανοήσουν το νόημα της ψήφου του ελληνικού λαού, το οποίο είναι τόσο ξεκάθαρο όσο και ηχηρό.
Ο λαός έδειξε τη σοφία του με την ψήφο. Έδειξε την κατευθυντήρια εντολή, και απαίτησε από τις πολικές δυνάμεις να συνεργαστούν. Ζήτησε από όλους να είναι συμμέτοχοι στις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας και τους έθεσε όλους προ των ευθυνών τους. Η ψήφος δεν άφησε κανένα περιθώριο διακυβέρνησης από ισχνές κοινοβουλευτικές μειοψηφίες καθώς απαιτεί τουλάχιστον τρία κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Αυτό, που ίσως, δεν υπολόγισε ο κόσμος όταν ψήφισε είναι ότι το μήνυμα του δε θα έβρισκε κανέναν παραλήπτη. Η «καρέκλα» θέλγει τους πάντες, ακόμα και αυτούς που μέχρι χθες, σε θεωρητικό επίπεδο, την απεχθάνονταν. Προσωπικές στρατηγικές κι επιλογές βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο βάζοντας σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, το «σύστημα», αρνείται να δει και μια επιπλέον αλήθεια, ότι οι νικητές αυτών των εκλογών ήταν δύο, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Χρυσή Αυγή. Μπορεί να μη συμφωνούμε με το τι πρεσβεύει το κάθε κόμμα, ακραίο ή μη, αλλά πρέπει να εξηγήσουμε γιατί ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του κόσμου στράφηκε προς αυτήν την επιλογή και σίγουρα, αν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες πρέπει να σεβαστούμε στο σύνολο και όχι κατά το δοκούν τη λαϊκή ετυμηγορία.
Η χώρα και οι πολίτες δε χρειάζονται σωτήρες, δεν ψάχνουν για ήρωες θέλουν υπεύθυνους πολιτικούς, με συνεπή στάση που θα τους δώσουν ελπίδα για το μέλλον και πάνω από όλα απαιτούν να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία τους, να φτάσει διαυγές το μήνυμά τους, ότι όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί μπορείτε να κάνετε την προσωπική σας υπέρβαση για το καλό της Ελλάδας των επόμενων γενιών.

Μηταλίδης Κίμων, Οικονομολόγος
www.kimonmitalidis.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη