19 Μαΐ 2012

Θλιβερή η εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη Γενοκτονία

Μεταξύ συγγενών και ..συγγενών (ούτε καν φίλων), έγινε η διασπαστική αντιεκδήλωση, που διοργάνωσε η οικογένεια Τανιμανίδη, βάζοντας μπροστά τον φουκαρά δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον οποίο πραγματικά λυπήθηκα σήμερα. Η εκδήλωση ήταν θλιβερή,  είχε 60-80  άτομα και ελάχιστη παρουσία σωματείων. Η γνωστή κλίκα του..
ΠΑΣΟΚ στον ποντιακό χώρο, δηλαδή. 
Μετά το τέλος της θλιβερής κομματικής σύναξης, ο δήμαρχος αποχώρησε εμφανώς χολωμένος από την αποτυχία, ενώ ο Γιώργος Τανιμανίδης, ούρλιαζε στο τηλέφωνο, καλώντας "συντρόφους" που τον "πούλησαν" και δεν παραβρέθηκαν. Tώρα που τελείωσαν οι διορισμοί....δεν περνάει η μπογιά των "συντρόφων".
Ήταν πραγματικά μια θλιβερή εικόνα, που δεν έχω καν τη διάθεση να σας περιγράψω. Πραγματικά λυπήθηκα τον κ.Μπουτάρη, που σε αυτή την ηλικία, μπλέχτηκε με ένα θέμα που δεν γνωρίζει και πήρε θέση υπέρ της διασπαστικής πρωινής εκδήλωσης, ενώ σύσσωμος ο προσφυγικός ελληνισμός τιμά εδώ και δεκαετίες τη μνήμη της γενοκτονίας, στις 8 το βράδυ.
Ο κόσμος -τώρα που σταμάτησε το βόλεμα και οι διορισμοί- απεχθάνεται αυτή την παλαιοπασοκική τακτική, της δημιουργίας "αντισωματείων" και αντιεκδηλώσεων. Το 2012 αυτά είναι φαιδρότητες. Κανείς δεν ασχολείται πλέον.
Για την ιστορία, πέραν των γνωστών Πασόκων, είδα και τον Βενιαμίν Καρακωστάνογλου εκεί από την παράταξη Γκιουλέκα, που είναι "παντός καιρού".

Η κανονική μεγάλη εκδήλωση, είναι στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με ομιλητές τον πρόεδρό της ΠΟΕ Γιώργο Παρχαρίδη και τον βουλευτή New Hampshire των ΗΠΑ Τομ Κατσιαντώνη και θα μεταδοθεί ζωντανά στο http://www.livemedia.gr/default.aspx. Η διοίκηση της ΠΟΕ κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί στη συγκέντρωση και να συμμετάσχει στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει με κατάληξη το τουρκικό προξενείο. Θα προηγηθεί ποδηλατοπορεία μνήμης «Τρέχω για τη ζωή, Τρέχω για τη Μνήμη» από το λιμάνι με κατάληξη της πλατεία Αγίας Σοφίας.


Βασ.Προκ./taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη