29 Μαΐ 2012

Απίστευτο! Δικηγόρος έπεσε θύμα Νιγηριανής απάτης

Όλοι όσοι έχετε e-mail, θα παίρνετε συχνά τα περίφημα e-mail απάτη, που λένε, ότι "είμαι γιός του πρίγκηπα τάδε, της τάδε Αφρικανικής χώρας και θέλω να βγάλω από τη χώρα μου 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά χρειάζομαι έναν συνεργάτη κλπ" ή "κερδίσατε 20 εκ.ευρώ στο Ισπανικό λότο" ή "κερδίσατε μια κληρονομιά στην Αργεντινή" κλπ, κλπ. Σκοπός αυτών, είναι...
να "τσιμπήσετε", να τους στείλετε τα στοιχεία σας και να αποκτήσετε αλληλογραφία. Μετά, σας λένε ότι η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο, ότι θα σας στείλουν τα 5 εκατομμύρια δολάρια, που είναι η προμήθειά σας και μετά σας λένε ότι πρέπει να τους στείλετε 1.000 ευρώ, για να σας ανοίξουν λογαριασμό.
Έτσι, πληρώνετε "λίγα" με την ελπίδα ότι θα πάρετε πολλά. Φυσικά χάνετε τα λεφτά σας.
Τα τελευταία χρόνια, με την εξάπλωση του διαδικτύου, έγινε γνωστή η κομπίνα και δεν υπάρχουν πλέον θύματα.
Ετσι, η παρακάτω είδηση από τον σημερινό τύπο, μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση! Μα είναι δυνατόν, δικηγορίνα να πέφτει θύμα των Ισπανών απατεώνων; (σημειώστε ότι οι Ισπανοί ειδικεύονται σε απάτες (λότο, δήθεν βραβεία, καταχώριση σε καταλόγους...)
Μια καλοστημένη διαδικτυακή απάτη με θύμα 46χρονη δικηγόρο εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές.
Η 46χρονη δικηγόρος κατήγγειλε στις αρχές ότι άγνωστα άτομα με τα οποία είχε ηλεκτρονική αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία, την είχαν πείσει ότι ήταν κληρονόμος κληρονομιάς ύψους 12.500.000 δολαρίων. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να την πείσουν να τους καταβάλει συνολικά 415.000 ευρώ, μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών αλλά και ισπανικής τράπεζας.
Μετά από έρευνες συνελήφθη για την υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές της Ισπανίας ένας αλλοδαπός υπήκοος, μέλος της σπείρας, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν και άλλα χρηματικά ποσά, προερχόμενα από παρόμοιες απάτες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη