27 Μαΐ 2012

Σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον δικομματισμό

Σφοδρές επιθέσεις εναντίον του δικομματισμού που κυριαρχεί στην Ελλάδα, με τα δύο κόμματα εξουσίας (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), εξαπολύουν όλο και πιό συχνά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, στη διακαναλική του συνέντευξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε, αναφερόμενος στον δικομματισμό (τον οποίο αποκαλεί διπολισμό):


"Το σύστημα δεν είναι διπολικό, πρόκειται για μια καρικατούρα διπολισμού. Το σύστημα είναι πλέον πολυπολικό. Και όποιος επιμένει σε μια τεχνητή πόλωση, στην πραγματικότητα στρέφεται στο παρελθόν αντί να στραφεί στο μέλλον."
"Όταν άρχισε η διαπραγμάτευση για το νέο πακέτο όμως, είχαμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο και ήταν αποδυναμωμένη η θέση μας, γιατί κάποιοι ήθελαν οπωσδήποτε εκλογές. Ποιοι ήθελαν εκλογές; Οι δύο δυνάμεις που τώρα στήνουν το τεχνητό διπολισμό, την καρικατούρα της πόλωσης. Αυτοί θέλανε εκλογές. Με λανθασμένες εκτιμήσεις κάποιοι και κάποιοι ακόμη δεν είχαν καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη."

Την αρχή είχε κάνει η Φώφη Γεννηματά, πριν από 4 μέρες, όταν δήλωσε:

"Επομένως, θέλω να πω εδώ ότι, πράγματι, στήνεται μια ανούσια πόλωση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αφορά κανέναν. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο δικομματισμός δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις, αυτή τη στιγμή, στην ελληνική κοινωνία."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη