23 Μαΐ 2012

Έτοιμο και το άγαλμα του Φιλίππου στα Σκόπια (video)

Συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς καμία καθυστέρηση, το project Skopje 2014, που περιλαμβάνει την ανέγερση δεκάδων μνημείων της Μακεδονικής ιστορίας, που οικειοποιήθηκαν οι Σκοπιανοί, αφού..
την απέρριψε το ελληνικό κράτος με ξεκάθαρο τρόπο (με την επίμονη άρνησή του να ανεγείρει ανδριάντα του Μ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα). Αφού λοιπόν η Αθήνα έδωσε ξεκάθαρο και σαφέστατο μήνυμα ότι δεν θέλει να συνδέσει την Ελλάδα με τη Μακεδονία, δια της σημειολογικής αναφοράς ενός αγάλματος του Μακεδόνα στην πρωτεύουσα του κράτους, οι Σκοπιανοί σχεδίασαν και εκτελούν το σχέδιο "αρχαιοποίησης", χωρίς καθυστερήσεις. Χωρίς καθυστερήσεις! Ούτε σε αυτό μπορούμε να τους μοιάσουμε, αφού τα δικά μας έργα καθυστερούν μήνες, χρόνια, δεκαετίες.

Για την ιστορία, ο ανδριάντας είναι προφανέστατα του Φιλίππου, αλλά οι Σκοπιανοί, το βάφτισαν αορίστως "πολεμιστή" και αποκρύπτουν (ακόμη) ότι απεικονίζει τον Φίλιππο.

Κι όπως παρατήρησε πολύ σωστά, φίλος της στήλης:
Κλέφτες της ιστορίας οι Σκοπιανοί αλλά έδωσαν στον Φίλιππο ξίφος ενώ ο πολιτικώς ορθώς αδριάντας του Φιλίππου εμπρος του ΚΘΒΕ είναι άοπλος...
(Σχετικό άρθρο:

Σοβαρές αντιρρήσεις διατυπώνει ο Π. Φάκλαρης όχι μόνον για τη θέση του ανδριάντα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τα στοιχεία στα οποία στηρίχτηκε η αναπαράσταση της μορφής του μακεδόνα βασιλιά. Ο επιθετικός πολέμαρχος εμφανίζεται με αμυντικό οπλισμό ο οποίος, σύμφωνα με τη γνώμη του γράφοντος, είναι συν τοις άλλοις ανιστόρητος

Η θλίψη του βασιλιά Φιλίππου Β''






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη