5 Ιουν 2012

Έλληνες και Εβραίοι δοσίλογοι

Αγαπητό taxalia, σας αποστέλλω απάντηση σχετικά με όσα γράφει ο Βλάσης Γωγούσης στο ΣΑΟΥΛΙΚΟ, ένα βιβλίο που τσακίζει κόκαλα. 
Σε κάθε ιστορική αναφορά περί των θλιβερών γεγονότων της κατοχής και ειδικότερα  στον αφανισμό της εν Θεσσαλονίκη Εβραϊκής  κοινότητος διαβάζουμε πάντα μύριες όσες ..
κατάρες για Έλληνες δοσιλόγους. ταγματασφαλίτες κλπ. Κανείς δεν μπαίνει όμως στην ουσία, πως δηλαδή οργανώθηκε τόσο καλά και αφανίστηκε  ολόκληρη η Εβραϊκή κοινότητα. 


Αυτό έγινε διότι ο Ραβίνος της κοινότητας Κορέτς κατέγραψε όλα τα ονόματα των μελών της κοινότητας και τα παρέδωσε στην Γκεστάπο. Συνεργάστηκε επίσης με την Γκεστάπο ώστε να ηγηθεί με την βαρύτητα του αξιώματός του της συγκέντρωσης στην Πλατεία Ελευθερίας με τα όσα τραγικά ακολούθησαν. Άλλοι ευθέως κατηγορούν τον Κόρετς ως στυγνό συνεργάτη των Ναζί  και άλλοι λένε ότι είχε εγγυήσεις (από τους Nαζί -αστεία πράγματα) ότι θα επιβιώσει η κοινότητα μεταφερόμενη στην Πολωνία. Αντιθέτως άλλοι ραβίνοι των εν Ελλάδι Εβραϊκών κοινοτήτων έδωσαν το σύνθημα'' ο σώζων εαυτώ σωθήτω'' και έτσι διασώθησαν κρυπτόμενοι αρκετοί Ελληνοεβραίοι άλλων πόλεων. 


(υπήρχε κι ένα σχετικό βίντεο με την Εβραία ιστορικό Οντέτ Βαρόν το youtube, στο οποίο μιλούσε για τους Εβραίους δοσίλογους, αλλά φυσικά αφαιρέθηκε από το Εβραϊκό youtube, όπως και ολόκληρος ο λογαριασμός του χρήστη που το ανέβασε -γιατί άραγε; http://www.pare-dose.net/?p=4479 και http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_2408.html)



Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μία αήθης προπαγάνδα από ξένους και ''Ελληνες'' 'ιστορικούς'' ώστε να μας πείσουν ότι για τον αφανισμό των Εβραίων της Θεσ/νίκης ευθύνονται οι κακοί Έλληνες που εμφανίζονται ως συνολικά αντισημίτες. Αυτό δεν είναι αληθές. Μάλιστα σε επίπεδο ποσοστών σε σχέση με τον πληθυσμό η Ελλάδα του τότε έχει πολύ υψηλό αριθμό ''Δικαίων των Εθνών'', τίτλος τιμής του κράτους του Ισραήλ για όσους βοήθησαν και απέκρυψαν Εβραίους με κίνδυνο της ζωής τους σε διάφορες χώρες. Είναι γνωστά τα παραδείγματα του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και του Άγγελου Έβερτ. 



Με θλίβει ως Έλληνα να με υβρίζουν αποκαλώντας με συλλήβδην αντισημίτη. Δυστυχώς τα εν λόγω παπαγαλάκια συνεχίζουν ακόμα και ΤΩΡΑ την ανθελληνική προπαγάνδα τους παρόλο που υπάρχει στρατηγική σύμπραξη Ελλάδος-Ισραήλ. 




Το επίσημο κείμενο της μηνύσεως της Εβραϊκής κοινότητος Θεσσαλονίκης κατά των Ισραηλιτών δοσιλόγων που μαζί με τον Μέρτεν οργάνωσαν την αποστολή των Ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης στον θάνατο.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη