19 Ιουν 2012

Απίστευτο καρακιτσαριό στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Βαρκελώνη που υποσχόταν η διοίκηση Μπουτάρη, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έγινε τελικά κάτι μεταξύ Βομβάης, Λαχόρης και Καμπούλ. Οι ανατροπείς της "συντηρητικής" Θεσσαλονίκης, παραιτήθηκαν από κάθε προσπάθεια, αφού κατάλαβαν ότι τα αβγά δεν τα κουρεύουν ! Κατάλαβαν ότι...
"ο άνεμος της αλλαγής", φυσάει μόνο στα μυαλά ορισμένων, μόνο στην αντιπολίτευση, με την άνεση του κηφήνα, που παρατηρεί τους άλλους να δουλεύουν και κάνει κριτική, θωπεύοντας τους όρχεις του.
Όταν έρχεται η ώρα να δουλέψει ο ίδιος, διαπιστώνει ότι δύσκολα χτίζεται το σπίτι. Διαπιστώνει ότι μετά από κουβάλημα δύο σακιών τσιμέντου, έχει κλατάρει !
Κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για την αντιπολίτευση κι εκεί πρέπει να μένουν πάντα. Από εκεί, μπορούν άνετα να πατάσσουν το παραεμπόριο, να αυξάνουν τα τετραγωνικά μέτρα πράσινου ανά κάτοικο, να λύνουν το κυκλοφοριακό, να κατασκευάζουν πάρκιγκ, να αυξάνουν τους ποδηλατόδρομους, να κατεδαφίζουν τις κακόγουστες κατασκευές της Αριστοτέλους κλπ.


Καλά έκαναν και πήγαν το φεστιβάλ βιβλίου στα νέα πάρκα και ακόμα καλύτερα που δεν κρύβουν τη θέα της θάλασσας και το ηλιοβασίλεμα. Αλλά εως εδώ.
Κατήντησε ένα απέραντο βαλκανικό παζάρι σε ευρωπαικό περιβάλλον.
Ολοι χώρεσαν με τα προς πώληση προιόντα τους στα νέα πάρκα.
Σκουλαρίκια, ασημικά, τσάντες σε σεντόνια, πολύχρωμες μικροκαντίνες, μαλί της γριάς, λουκουμάδες, μπύρες σε φελιζόλ, μπουκαλάκια νερό σε ψυγειάκια, σπόρια, καλαμπόκια, λάμπες, φακοί, ηλεκτρονικά είδη, μπαλόνια, και πολλά πολλά άλλα που θυμίζουν παζάρι Κωνσταντινούπολης.
Αλήθεια, όλοι αυτοί έχουν πάρει άδεια από τον Δήμο ή είναι τουρίστες που πουλάνε για να βγάλουν τις διακοπές τους ;
Η Δημοτική Αστυνομία που είναι ;

KATOIKOΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Αυτή τη Θεσσαλονίκη σχεδιάσατε (φωτο 18-6-12);




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη