18 Ιουν 2012

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου χρέους του ΠΑΣΟΚ

Η είδηση με αιφνιδίασε. Πολλά τα ερωτηματικά που προκαλεί. Ένας τέτοιος έλεγχος διενεργείται προκειμένου να διπαστωθεί τί οφείλει το κόμμα και ποιός δημιούργησε το χρέος. Για το αδιάβλητο δε του ελέγχου θα ανατεθεί σε αλλοδαπό ανεξάρτητο οίκο. Παραθέτω τα δύο καίρια ερωτηματικά.


Πρώτο: παρέλαβες ρε Βαγγέλη ένα κόμμα καταχρεωμένο και διέταξες έλεγχο του χρέους. Για να δεις τί χρωστάς και αν πράγματι το χρωστάς, αφού είναι ενδεχόμενο, λέω εγώ τώρα, κάποια λαμόγια να έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και να φέσωσαν το κόμμα χωρίς λόγο. Κι’ αν εντοπισθούν τέτοια λαμόγια, θα τους τα ζητήσεις πίσω, έτσι δεν είναι; Όταν, όμως, ανέλαβες τη διακυβέρνηση της χώρας μαζί με τον ΓΑΠ, γιατί δεν αισθάνθηκες την ανάγκη να διενεργηθεί τέτοιος έλεγχος, ώστε να γνωρίζουμε όλοι τί χρωστάμε επακριβώς και μήπως έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι διάφορα λαμόγια, ώστε να τους τα ζητήσουμε πίσω; Κι’ αφού τώρα συνεργάζεσαι τόσο καλά με τον Τόνυ Πατώνει, γιατί δεν τον έσυρες και εκείνον σε ένα τέτοιο έλεγχο; Μιλάμε για τα λεφτά των Ελλήνων και όχι για τα λεφτά των μετόχων κάποιας τράπεζας που δάνειζε το κόμμα σου με εξασφάλιση αέρα κοπανιστό. Αλήθεια αυτοί οι μέτοχοι δεν ανησυχούν; Μόνον η ανακεφαλαιοποίησή τους πάλι με δικά μας λεφτά τους ενδιαφέρει; Ή μήπως αρκούνται στην έρευνα που διεξάγει ο Εισαγγελέας Πεπόνης;

Δεύτερο: θα τα αλλάξεις λέει όλα. Όνομα, σύμβολα, οργανώσεις. Θα πνεύσει άνεμος αναδημιουργίας. Όλα καλά και ωραία. Τα τραπεζικά δάνεια ποιός θα τα πληρώσει; Μη μου πεις ότι με την αλλαγή ονόματος σβήνονται τα χρέη! Αν είναι έτσι, ίσως σκεφτώ να αλλάξω και εγώ όνομα, ώστε να μη με κυνηγάνε οι τράπεζες. Προκειμένου να μου βγει το μάτι, ας μου βγει το όνομα στην κατάσταση που με έχετε φέρει.

Σωτήριος Καλαμίτσης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη