4 Ιουν 2012

Κουνώντας το μαντήλι στον ιατρό Δημήτριο Αντωνίου

Την 30.10.2010 έλαβα από τρίτο πρόσωπο το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο γινόταν επίθεση από τον κ. Αντωνίου κατά του Γιωργάκη για την προδοτική πολιτική του [sic]:
«Λένε τα εκπορνευόμενα ΜΜΕ: «O Γιώργος επιτέθηκε ( ! ! !) στην Μέρκελ κι εμπόδισε την ψήφιση άρθρου στο Ευρωπαικό Σύνταγμα για την άρνηση ψήφου στις αποφάσεις της ΕΕ, των υπερχρεωμένων χωρών»! Μα η άρνηση αυτή ισχύει ήδη με το άρθρο126 παρ.9-13 του ήδη ισχύοντος Ευρωπαικού Συντάγματος από το 2005! Μάλιστα το άρθρο αυτό έχει ενεργοποιηθεί για την Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2010 με την έναρξη της Επιτήρησης και η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις που παίρνονται γι αυτήν, όπως η απόφαση για την ίδρυση του Μηχανισμού Οικονομικής Στήριξής της (που εξεφράσθη στο Μνημόνιο). Την αλήθεια αυτή άλλωστε την δήλωσε κι ο ΓΑΠ τον Μάιο στην Βουλή σε απάντησή τουστην Παπαρρήγα ( ! ! ! ) στην μομφή της οποίας ότι " παρέδωσε την εθνική μας κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις " απάντησε "οργισμένα" ο ΓΑΠ: "Τι λέτε Κε Παραρρήγα ; Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε πόλεμο ; Ξέρετε ότι έχουμε χάσει το δικαίωμα ψήφου μας στην Ευρώπη λόγω των χρεών που μας άφησε η ΝΔ ! !" (. . . ενώ τπ Πασοκ μας άφησε Ταμείο που κουδούνιζε με λίρες ! )  Οι δήθεν Λεονταρισμοί του ΓΑΠ εναντίον της Μέρκελ είναι νιαουρίσματα μιας γατούλας ! Όποιος προσπαθεί με το ζόρι να μπεί στην Ιστορία καθίσταται περίγελός της.Διαδώστε το ρε παιδιά!»

Απήντησα ως εξής:
«Δεν θα διαφωνήσω με την ουσία του θέματος, ότι δηλαδή ο ΓΑΠ δεν είναι αυτός που μπλόκαρε τη Μέρκελ. Αυτά είναι λεονταρισμοί και κυήματα της φαντασίας των παπαγάλων της δημοσιοκαφρίας. Επίσης, το δικαίωμα ψήφου το έχουμε χάσει de facto. Δεν μπορούμε να ζητιανεύουμε και ταυτοχρόνως να θέτουμε όρους για τη βοήθεια που ζητούμε. Αλλά, ας μην στηρίζουμε τις απόψεις μας σε άσχετα κείμενα. Σύνταγμα της ΕΕ δεν υπάρχει. Εμείς μεν το ψηφίσαμε [ν. 3341/2005], αλλά δεν έχει τεθεί σε ισχύ, διότι δεν επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια και των 27 κρατών-μελών [θυμηθείτε τα αρνητικά δημοψηφίσματα σε Ολλανδία και Γαλλία]. Άρα ο νόμος αυτός δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ. Σε ποιο κείμενο, λοιπόν, υπάρχει το άρθρο 126§§9-13 που γράφει αυτά που λέγει ο κ. Αντωνίου; Όσο για το τι είπε ο ΓΑΠ στην Αλέκα, σε ποια συνεδρίαση της Βουλής έγινε αυτό, ώστε να δούμε τα πρακτικά;»
Την επομένη [31.10.2010] o αλληλογράφος μου προώθησε  τις απορίες μου στον κ. Αντωνίου με την παράκληση να μου απαντήσει εκείνος, ώστε να «μαθαίνουμε όλοι». Αυθημερόν μού αποστέλλει ο κ. Αντωνίου το ακόλουθο μήνυμα [sic]:

 

«Αγαπητέ Κε Καλαμίτση

Αποπνέετε τον δογματισμό και την αλαζονία του αμαθούς: Mάθετε λοιπόν ότι:

1) Το Ευρωσύνταγμα (η Συνθήκη της Λισσαβώνας ) ισχύει απόλυτα διότι μετά τα δημοψηφίσματα που αναφέερε έγιναν και δεύτερα τα οποία ήταν θετικά! και τελικά το Ευρωσύνταγμα υιοθετήθηκε από όλες τις χώρες. Μια ματιά στην ιστοσελίδα της ΕΕ και στην της ιστοσελίδας της Συνθήκης της Λισσαβώνας θα σας πείσει για όλες τις αναθεωρήσεις του (κωδικοποιημένο) καθώς και για το περιεχόμενο του άρθρου 126 παρ.9-13 ! Για δείτε το και πέστε μου εάν έχω ψευδαισθήσεις, ή εσείς εκφέρετε γνώμες χωρίς γνώση του θέματος.

2) Όσον αφορά την αμφισβήτηση της ομολογίας του ΓΑΠ ορίστε οι ομολογίες του Αρχιπροδότη:

α) Δευτερολογία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα: «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»: 22-03-2010

Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος, για τον οποίο βρεθήκαμε για δεύτερη φορά σε επιτήρηση – λόγω του ελλείμματος του 2009. Η επιτήρηση αυτή, στην παρούσα φάση – και αυτό θέλω να το ξέρετε, πιθανώς δεν το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι – σύμφωνα με τα άρθρα του Μάαστριχτ, είναι η ισχυρότερη μορφή επιτήρησης, η οποία λέει ότι εάν, προχθές, στο ECOFIN, στην Ευρωομάδα, δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι αποφασίσει για συγκεκριμένα, πράγματι, δύσκολα μέτρα, τότε θα ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή που θα αποφάσιζε, και θα αποφάσιζε επί 26, όχι επί 27. Δηλαδή, της Ελλάδας, της έχει αφαιρεθεί, με τη διαδικασία αυτή, το δικαίωμα βέτο. Για τα δικά της πράγματα, για τη δική της οικονομία, για τις δικές της πολιτικές. Και μετά, μου λέτε να μην λέω ότι είμαστε υπό κηδεμονία, ότι χάσαμε ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ακριβώς αυτό έχουμε χάσει. Και αυτό είναι που θα ανακτήσουμε με τον αγώνα μας, την αξιοπιστία μας, το πρόγραμμά μας, τη δυνατότητα να ορίζουμε εμείς επιτέλους τις τύχες μας.
και η δεύτερη

β) Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος στην Θεσσαλονίκη: 20-03-2010

Μιας κρίσης, που διογκωνόταν βεβαίως με αστραπιαία ταχύτητα και θα μπορούσε να έχει και ανυπολόγιστες συνέπειες, καθιστώντας μας έρμαιους αποφάσεων άλλων. Μιας κρίσης, που έχει όμως σήμερα βαριές συνέπειες, όπως με την επιτήρηση, στην οποία μας έβαλε δύο φορές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και με αυτή τη δεύτερη φορά – και εδώ είναι ένα παράδειγμα της εγκληματικής τους πολιτικής – σήμερα, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και λόγω του ελλείμματος του 2009, είμαστε στην πιο σκληρή επιτήρησηπου προβλέπεται από τη Συνθήκη. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όταν βρίσκονται οι Υπουργοί Οικονομικών, της χώρας μας και των άλλων 26, στο λεγόμενο «ECOFIN», οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται χωρίς την ψήφο της Ελλάδας – επί 26, όχι επί 27.
και μια τρίτη:
γ) Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Δωδεκανήσου: 23-04-2010
Είμαστε υπό επιτήρηση. Είμαστε υπό κηδεμονία, για να το πούμε ακόμα πιο βαριά, για να είμαστε ειλικρινείς. Και θέλουμε βεβαίως, πολύ γρήγορα, με τις αποφάσεις μας, με το έργο μας, με τις αλλαγές που θα κάνουμε, να ξαναπάρουμε τις δικές μας τύχες στα δικά μας χέρια, να θέτουμε εμείς πια τις προτεραιότητές μας, με έναν βιώσιμο τρόπο. Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και το στρουθοκαμηλισμό, που επιδεικνύεται από πολλούς: η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σήμερα σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξαιτίας των ελλειμμάτων, εξαιτίας του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές τής προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν υποστηρίζω ότι μειώθηκε η εθνική μας κυριαρχία, το να μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς, να έχουμε πολλές επιλογές και περιθώρια ελιγμών, που θα είχαμε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
Να τον χαίρεστε τον Αρχιπροδότη Κε Καλαμίτση»

Ξαναπαίρνω μήνυμα από τον κ. Αντωνίου:
«Δηλ. η ΕΕ θέλει να τροποποιήσει ένα ανύπαρκτο Ευρωσύνταγμα! Αυτό λέει ο Καλαμίτσης!»

Οπότε του εξηγώ ότι
«Άλλο το Ευρωσύνταγμα και άλλο η Συνθήκη της Ρώμης, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις της με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, της Νίκαιας και τελευταία της Λισαβώνος. Ευρωσύνταγμα δεν υπάρχει, ει μη μόνον ως κείμενο. Είναι τόσο υπαρκτό όσο το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Μόνο συνθήκη της ΕΕ [Λισαβώνος] υπάρχει. Αυτή θέλουν να τροποποιήσουν. Αυτό λέει ο Καλαμίτσης».

Και συνεχίζει ο κ. Αντωνίου:
«Eίσαι άσχετος. Ας κοιτάξεις στο διαδίκτυο την Συνθήκη της Λισσαβώνας η  οποία είναι το ίδιο με το Ευρωσύνταγμα ! βρε άσχετε αγράμματε. Κοίταξες? Όχι, διότι και να το διαβάσεις δεν το καταλαβαίνεις. Τι δουλειά έχει η συνθήκη της Ρώμης από το 1954! Καλή νύχτα. Εκεί ζείς με τον Προδότη σου. "Εχουμε χάσει τη Εθνική μας Κυριαρχία!". Θα συμπληρώσεις τον κατάλογο των προδοτών κι εσύ, ενώπιον ημών και των παιδιών σου».

Για να λάβει την ακόλουθη απάντησή μου:  
«1] Πόθεν εξαγάγατε το συμπέρασμα ότι εγώ είμαι θιασώτης του ΓΑΠ; Αλλά και αν ήμουν, προς τί το απαράδεκτο ύφος σας; Σεις συνομιλείτε μόνον με ομοϊδεάτες σας; Εγώ όχι.
2] Εγώ πάντοτε αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πράγματα και δεν παραπέμπω κανένα σε πηγές για να αναζητήσει εκείνος την απάντηση στις απορίες που του δημιουργούν οι παραπέμποντες. Δώστε μου συγκεκριμένες παραγράφους συγκεκριμένης διάταξης κατά λέξη.
3]Οι θέσεις σας δεν με πείθουν, διότι δεν ακριβολογείτε. Άλλο το ζήτημα της λήψης αποφάσεων επί 26 ψήφων, όταν το 27ο  μέλος είναι υπό επιτήρηση, και άλλο αυτό που ήθελε να περάσει η Μέρκελ.  4]Πείτε μου πότε και πώς τέθηκε σε ισχύ το Ευρωσύνταγμα που δήθεν εγκρίθηκε από 27 κοινοβούλια.  
          Κάλλιον, λοιπόν,  δογματικός, αλαζών και αμαθής παρά ημιμαθής και αγενής.
Υ.Γ. Το κείμενο που κυκλοφόρησε περί 32ετούς μίσθωσης των γραφείων του ΔΝΤ στην Αθήνα δικό σας ήταν; Διότι δεν πρόκειται περί 32 ετών, αλλά 3 με δικαίωμα παράτασης για 2 ακόμη έτη.»

Οπότε ο κ. Αντωνίου μου απαντά:
«Φαντάζομαι ότι διαβάζεις στο Μνημόνιο το οποίο αναφέρει ρητά ότι έχει συναχθεί σύμφωνα με τα άρθρα 126 και 136 της Συνθήκης της Λισσαβώνας (του Ευρωσυντάγματος). Συνεπώς σύμφωνα με όσα σοφά είπες το Μνημόνιο είναι άκυρο κι έχει συνταχθεί από άσχετους. Ή μήπως είσαι εσύ άσχετος?»

Και επανέρχεται
«Kαι βέβαια Καλαμίτση δεν σε ρωτάω εάν έχεις διαβάσει την  Συνθήκη Υποτέλειας (το Μνημόνιο) διότι ξέρω την απάντηση. Κάποιοι σαν κι εσένα έφεραν στην εξουσία ένα διανοητικά καθυστερημένο Προδότη. Αλλά αυτός σας αξίζει. Σε εμάς όχι. Καλή συνθήκη της Ρώμης και της Ουτρέχτης το 1712.
Καλή νύχτα».

Μετά από αυτά έστειλα στον αρχικό αλληλογράφο, ο οποίος παρακολουθούσε την «κλωτσοπατινάδα», το ακόλουθο κείμενο:  
«Αν τέτοιο είναι το επίπεδο των προσώπων που, όμως μου είπατε στο τηλέφωνο, θέλουν μαζί με σας να επιχειρήσουν κάτι διαφορετικό για τη σωτηρία της πατρίδος, σας γνωστοποιώ ότι δεν με ενδιαφέρει το εγχείρημά σας. Αν δε η άποψή μου έχει οποιαδήποτε αξία για σας, άνθρωποι ως ο Αντωνίου είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους πολιτικούς μας.
Ευχαριστώ»

Στη συνέχεια και δη την 22.12.2010 ενημερώνομαι από τον κ. Αντωνίου ότι ασκήθηκε δίωξη βάσει της μήνυσης που είχεν υποβάλει ο ίδιος κατά  172 βουλευτών που είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο.

Τον ερωτώ αυθημερόν
«Ασκήθηκε ποινική δίωξη ή διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση; Μπορείτε να μου στείλετε την κλήση που λάβατε ή κάποιο στοιχείο που  βεβαιώνει του λόγου σας το αληθές;»

Για να λάβω την ακόλουθη απάντηση
«Χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη. Κινήθηκε δίωξη δεν ασκήθηκε άσχετε. Φταίω εγώ που σου γράφω.»

Επιμένω και τον ερωτώ:
«Αποδεικτικά στοιχεία για τα λεγόμενά σας έχετε; Όλα τα άλλα είναι αοριστολογίες και ευσεβείς πόθοι. Τουλάχιστον για μένα τον άσχετο».  

Εκεί έληξε η αλληλογραφία μου με τον κ. Αντωνίου. Πρέπει να σημειώσω, όμως, μια σημαντική λεπτομέρεια: τον ρώτησα κάποια στιγμή γιατί κατεμήνυσε μόνον τους 157 του ΠΑΣΟΚ και τους 15 του ΛΑΟΣ και όχι την κ. Μπακογιάννη, η οποία είναι η 173η υπερψηφίσασα το Μνημόνιο; Μου απήντησε ότι την συμπεριέλαβε σε συμπληρωματική μήνυση, η οποία, όμως, είναι ανύπαρκτη. 

Ακολούθως αναρτάται την 23.12.2010 στο blog koukfamilyσημείωμα του blogger  barbanikos, ο οποίος πολύ σωστά επισημαίνει ότι η μήνυση Αντωνίου δεν περπατάει και ότι τους βουλευτές μπορούν να διώξουν μόνον οι ίδιοι οι βουλευτές. Έχω διαφορετική άποψη  επί του λεπτού αυτού σημείου, αλλ’ αυτή η αρνητική στάση είναι κατ’ αρχάς ορθή.
Την 03.01.2011 αναρτάται σε διάφορα blogs η είδηση ότι την 11.01.2011 θα καταθέσει ο γιατρός ως μάρτυς ενώπιον του Εισαγγελέως Χαλκίδος. Επ’ ευκαιρία της είδησης εκαλούντο οι πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το δικαστικό μέγαρο της Χαλκίδος εις ένδειξη συμπαράστασης προς τον γιατρό Αντωνίου. Το κάλεσμα εκείνο προκάλεσε εκατοντάδες διθυραμβικά σχόλια από αναγνώστες που πίστεψαν ότι κάτι σοβαρό γίνεται. 
Την 14.07.2011 έχουμε την είδηση ότι η μήνυση τέθηκε στο Αρχείο, όπως ενημέρωσε τους ερωτώντες βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου. Ο γιατρός διαψεύδει τον υπουργό και ισχυρίζεται  ότι η απάντησή του αποτελεί προσπάθεια χειραγώγησης της εισαγγελέως Εφετών κ. Άννας Καλουτά, η οποία, αντιθέτως, με την από 06-07-2011 διάταξή της, δεν δέχθηκε την αρχειοθέτηση της μήνυσης, όπως πρότεινε η εισαγγελεύς Πρωτοδικών,  και διέταξε την κατάθεσή της στην Βουλή σύμφωνα με τα άρθρα 59-63 και 86 Συντάγματος. Δεκάδες σχόλια και πάλι υπέρ του ηρωϊκού γιατρού.

Τι έγινε στη συνέχεια;
Ο γιατρός δημοσιεύει κείμενό του την 26.09.2011 με το οποίο περνάει γενεές δεκατέσσερις όλους του αντιμνημονιακούς πανεπιστημιακούς.

Και μετά, και μετά; 

Ο γιατρός εξέθεσε υποψηφιότητα για να εκλεγεί βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β΄ Αθηνών. Στην Εύβοια, βέβαια, δεν είχε καμμία  τύχη, αφού εκεί εκλέγεται επί σειράν ετών ο Μαρκόπουλος. 
Τώρα πληροφορούμαι ότι ο κ. Αντωνίου απεκάλεσε προδότη τον Καμμένο, επειδή ο τελευταίος είχε μεν πει «ότι δεν συνεργάζεται με προδότες», όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργασθεί μετά την 06.05.2012 με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά προ ημερών στην ίδια ερώτηση απήντησε ότι εννοούσε πως δεν συνεργάζεται με Βενιζέλο-Σαμαρά. Είναι μια κωλοτούμπα, πώς να το κάνουμε, αλλά όχι μέχρι του σημείου που να αποκαλέσει ο Αντωνίου τον Καμμένο προδότη. Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν γιατρέ.
Ευτυχώς, για όλους εμάς τους προδότες,  που ο «ηρωϊκός γιατρός» δεν καταλέγεται πλέον στα ψηφοδέλτια της 17.06.2012.   

Σωτήριος Καλαμίτσης  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη