5 Ιουν 2012

Σ Α Ο Υ Λ Ι Κ Ο , ένα βιβλίο που τσακίζει κόκαλα !

του Βλάση Γωγούση

……. " ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ " ονομάζεται μια κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης όπου ο ΡΟΜΠΥ, πατέρας του Συγγραφέα και αγαπητού μου φίλου ΣΑΜΜΥ ΒΑΡΣΑΝΟ, είδε το 1942 να κακοποιούνται απάνθρωπα και να καταγράφονται σαν φορείς μιας….αρχαίας αρρώστιας, ΟΛΟΙ οι συγγενείς και φίλοι του , Ισραηλίτες της Θεσσαλονίκης ,
15 χρόνια μετά, ο Ρόμπυ ( από τους ελάχιστους που επέστρεψαν ζωντανοί από τα κρεματόρια..
του Αουσβιτς ) , στην ίδια πλατεία , ανεγνώρισε τον διαβολικό Μαξ Μέρντεξ , τον Γερμανό αξιωματικό που οργάνωσε και διεύθυνε την παραπάνω συγκέντρωση - εξόντωση των ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης.
Ο Ρόμπυ, έξαλλος, φώναξε την Αστυνομία που τον συνέλαβε .
- « Επί τέλους, σκέφθηκε, θα αποδοθεί δικαιοσύνη ! » .
Λογάριαζε ,όμως, χωρίς τους…..Γερμανούς !!
Μάλιστα , φίλοι αναγνώστες , εν έτει 1957, η Γερμανική Κυβέρνηση της εποχής εκείνης αλλά και τα πάσης φύσης Ελληνικά αποβράσματα της Γερμανικής κατοχής (δωσίλογοι,παρακρατικοί, προδότες , εκβιαστές, μαυραγορίτες, ταγματασφαλίτες ) πίεσαν έντονα την τότε Ελληνική Κυβέρνηση και τελικά ο «κύριος Μάξ », καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακής υπό τον όρον να εκτίσει την ποινή του στην…..Γερμανία ! .
-« Θα διώξουμε όλους τους ¨Ελληνες μετανάστες και δεν θα σας δώσουμε το δάνειο των 200 εκατομμυρίων Δολλαρίων, αν δεν εκτελέσετε τις οδηγίες μας »,ήταν η ρητή δήλωση της ( τότε ) Γερμανικής Κυβέρνησης !!
Λίγες μέρες αργότερα, ο Μέρντεξ με γκρι κουστούμι , χωρίς χειροπέδες ,με ένα πλατύ χαμόγελο, ……αποχαιρετούσε τους δεσμοφύλακές του !
Ο ¨διαβολικός Μαξ», γύρισε στη Γερμανία, αποφυλακίστηκε και στους δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη ,αμέσως μετά, κατονόμασε τους κατοχικούς ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του ,οι οποίοι βρίσκονταν τώρα στην …..ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των ΑΘΗΝΩΝ !!!.
Μοναδικό ενθύμιο στον Ρόμπυ, έμεινε ο αριθμός 115 365 που τα ανθρωπόμορφα κτήνη είχαν χαράξει στο αριστερό του μπράτσο !
Αυτό , δεν θα σβήνονταν ποτέ !

Διαβάστε το απίστευτο αυτό ιστορικό ντοκουμέντο φίλοι/ες μου, ένα βιβλίο του οποίου ο κεντρικός ήρωας – 85 ετών σήμερα - ΖΕΙ !.
Δεν μπορεί ανθρώπινος νους να συλλάβει τις απίστευτες περιγραφές που αναφέρονται, με μια ολοζώντανη γραφή από τον έτερο , τον χαρισματικό συγγραφέα κ. Πάνο Μπαϊλη.
Το βιβλίο κυκλοφόρησαν οι εκδόσις « ΙΣΝΑΦΙ »

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ, Βλάση Γωγούση :

Αυτά, φίλοι αναγνώστες μας γίνονταν τότε.
Οι …ηττηθέντες Γερμανοί , αφού εξόντωσαν ολόκληρους λαούς , ξανάρχισαν να διεκδικούν ξανά την πρωτοκαθεδρία !
Λίγο αργότερα, γκρεμίζοντας το τείχος, ενωμένοι και κραταιοί άρχισαν να ξαναχτίζουν την καινούρια αυτοκρατορία τους.
Η Ευρώπη πριν 70 χρόνια ,προσκυνούσε και υποτάσσονταν μπρος στον μεγάλο Φϋρερ, σήμερα υποκλίνεται μπροστά στην …διάδοχό του, την Angela Merkel.
Και οι ¨Ελληνες , ενώ τότε γκρέμιζαν την Σβάστικα από τον ιστό της Ακροπόλης και τίναζαν τη γέφυρα στον Γοργοπόταμο, , σήμερα την παρακαλούν γονυπετείς για μια……. επαναδιαπραγμάτευση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!.

Έρχονται στιγμές που ντρέπομαι που είμαι Έλληνας !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη