18 Ιουν 2012

Σάρωσαν τα "μνημονιακά" κόμματα

Αυτή είναι η αλήθεια. Οι Έλληνες δεν διακινδύνευσαν την πλήρη ανατροπή, την ανυπακοή. Ψήφισαν τα κόμματα που δεν έλεγαν ότι θα καταγγείλουν ξεκάθαρα το μνημόνιο και δεν θα ζητήσουν τα λεφτά των ξένων, αλλά...
ότι θα "επαναδιαπραγματευτούν" και λοιπά μεσοβέζικα (και φυσικά ΔΕΝ θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο αν κυβερνούσε - εκτός αν κάποιος το πιστεύει, οπότε πρόβλημά του).
Τρία κόμματα ήταν ξεκάθαρα αντιμνημονιακά, μιλώντας για κατάργηση του μνημονίου, άσχετα αν αυτό θα μας έβγαζε από το ευρώ και πήραν το 1/4 των "μνημονιακών" ψήφων (ΚΚΕ-Χ.Α-Α.Ε.).
Το ΚΚΕ, που είναι το πιό ειλικρινές κόμμα ("θα ακυρώσουμε με νόμο την πρώτη μέρα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις κι ας βγούμε από την ευρωζώνη και το ευρώ και το δυτικό σύστημα"), έχασε τους μισούς ψηφοφόρους σε 4 χρόνια.
Οι Έλληνες προτίμησαν τις συντηρητικές επιλογές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), που δεν θα έκαναν το απονενοημένο διάβημα (παρά τις προεκλογικές τους θεωρίες, όλοι έχουν την ίδια πολιτική. Δεν μπορεί να είσαι στην Ευρώπη και στο ευρώ και να λες ότι θα ακυρώσεις τα μνημόνια, είναι καραγκιοζλίκια για αφελείς).
Οι υπόλοιπες προεκλογικές και μετεκλογικές κορώνες είναι ...φλυαρίες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη