10 Ιουλ 2012

Αχ, αυτή η κακίστρω η Αριστερά!

Θέλεις και τα λες ρε Τσίπρα ή σου ξεφεύγουν; Απείλησες/προειδοποίησες τα μνημονιακά κόμματα συνουσίας με φυλακή και δεν έχεις κάνει ακόμη χαρακίρι;
Τόσα χρόνια η παρέα σου δεν άφηνε τα κόμματα εξουσίας να κυβερνήσουν παραβιάζοντας ασυστόλως τη λαϊκή βούληση και μιλάς; Μόλις ήθελαν να πάρουν μέτρα κατά των μισθωτών και υπέρ των εχόντων και κατεχόντων κατ’ εντολήν του λαού, κατέβαζες τον κόσμο στους δρόμους..
και ακύρωνες τη λαϊκή εντολή. Έντρομοι οι κυβερνώντες έπαιρναν τα μέτρα πίσω και άφηναν τον λαό στα κρύα του λουτρού. Και τώρα που έχουν εξαντλήσει όλα τα μέτρα κατά των μισθωτών και συνταξιούχων και θέλουν να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία για να πληρώσουν αυτά που έτρωγε ο Πάγκαλος με την παλιοπαρέα του και την πράσινη νομενκλανούρα, της γαλάζιας νομενκλανούρας ουδόλως υστερούσης, προειδοποίησες με φυλακίσεις. Το άρθρο 86 το ξέχασες Αλέξη; Μ’ αυτό το άρθρο δεν κουνιέται ούτε ο Βαλλιανάτος. Έφερες πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να καταργηθεί και το κατάπτυστο τούτο άρθρο; Όχι βέβαια. Πώς μιλάς, λοιπόν, για φυλακίσεις;
Όταν οι συνοδοιπόροι [θα σου έχουν μιλήσει γι’ αυτόν τον όρο] των πατεράδων των συντρόφων σου απειλούσαν να καταλάβουν την εξουσία με την ψήφο του λαού, όλο κάτι περίεργα πράγματα συνέβαιναν. Τη μία έπεσε δικτατορία, την άλλη έπεσε Ανδρέας που δανείσθηκε ασύστολα για να λιγδώσει το αντεράκι τού λαού [Mr. Dildo έφα] και, έτσι, να ανασχέσει την πορεία της Αριστεράς προς την εξουσία. Κι’ όταν μετά από πάρα πολλά χρόνια πλησίασε η Αριστερά την εξουσία σε απόσταση αναπνοής, έπεσε το σύνθημα «ευρώ ή δραχμή», «Ευρώπη ή χάος», οπότε μετρήθηκαν οι πραγματικοί αριστεροί, κεντροαριστεροί, λαϊκοδεξιοί και λοιπές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Οι εξ αυτών έχοντες και κατέχοντες, είτε νομίμως είτε παρανόμως, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Ποιος φταίει, λοιπόν, για τον υπερδανεισμό; Ποιος φταίει για την ανάγκη ξεπουλήματος των πάντων, προκειμένου να αποπληρωθούν τα υπερδάνεια; Η Αριστερά φταίει ρε Τσίπρα. Χωρίς Αριστερά, θα υπήρχε ανάγκη υπερδανεισμού; Θα υπήρχε ανάγκη εκμαυλισμού δια του διορισμού που θέλει λεφτά για να πετύχει;
Πώς τολμάς, λοιπόν, να μιλάς για φυλακίσεις προσώπων που θα πουλήσουν αυτά, για τα οποία μόχθησε και έχυσε αίμα ο ελληνικός λαός, αντί να κάνεις αυστηρή αυτοκριτική; Πώς θα φυλακίσεις ρε αυτούς που θα πουλήσουν τη ΔΕΗ, για την οποία τόσες θυσίες έκανε ο ελληνικός λαός, ώστε να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο χωριό της επικράτειας; Αυτούς που για να κτισθεί η τεράστια ΔΕΗ τα άρπαζαν πανταχόθεν μιζοειδώς; Αυτούς που για να κτισθεί ο ΟΤΕ πάλι τα ‘κονόμησαν με δώρα και δωράκια, αλλά τον πούλησαν για χάρη του ελεύθερου ανταγωνισμού; Ναι ρε Τσίπρα, αυτούς που χάριν του ελεύθερου ανταγωνισμού αποκρατικοποίησαν τον ΟΤΕ πουλώντας τον στον Γερμανικό κρατικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό! Αυτό κι’ αν δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αποκρατικοποίησης. Γιατί δεν τους το αναγνωρίζεις επί τέλους;
Πώς τολμάς να προτείνεις να πουληθούν πρώτα οι μη κερδοφόρες επιχειρήσεις; Ποιος θα αγοράσει ρε αυτές τις επιχειρήσεις που είναι ζημιογόνες, επειδή τα κόμματα εξουσίας τις έχουν ξεσκίσει με τις μίζες και τους διορισμούς; Μόνο κερδοφόρες επιχειρήσεις μπορούν να πουληθούν την σήμερον ημέραν. Κι’ αυτός που θα τις πουλήσει, να μην πάρει το κάτι τις του; Τζάμπα έπαιρνε το βουνά και τα λαγκάδια μαζεύοντας ψήφους για το κόμμα;
Δεν είδες τι έγινε ρε Τσίπρα με την Ολυμπιακή; Τη φόρτωσε με προσωπικό η κ. Λιάνη και η παρέα της, συνεργούσης της γαλάζιας παρτούζας, και μόλις έγινε ζημιογόνος από τη δυσβάσταχτη μισθομιζοδοσία, μας είπε ο Πάγκαλος ότι είναι προς πώληση για να ανακουφισθεί ο λαός που φέρει τα βάρη της λειτουργίας της. Έτσι, ο baby face γελωτοποιός Χατζηδάκης την πούλησε στον Βγενόπουλο χάριν και του ελεύθερου ανταγωνισμού, αφού φρόντισε να φορτώσει το Δημόσιο με όλους τους υπεράριθμους υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και τον κ. Καρχιμάκη, ειρήσθω εν παρόδω. Αυτό θα πει αποκρατικοποίηση ρε Αλέξη. Τι σε μαθαίνουν ο Σταθάκης και ο Μηλιός; Πουλάω ό,τι γουστάρει ο αγοραστής για να εξοικονομήσω χρήμα και φορτώνομαι ό,τι δεν γουστάρει ο αγοραστής, ώστε να ξοδέψω το χρήμα που εξοικονόμησα. Τα αεροπορικά εισιτήρια, βέβαια, δεν έγιναν πιο φτηνά, πολλοί δε προορισμοί έμειναν χωρίς αεροπορική συγκοινωνία ελέω ελεύθερου ανταγωνισμού πάντοτε. Πώς να πετάξει ρε Αλέξη ο ιδιώτης αεροπόρος σε άγονη γραμμή χωρίς επιδότηση; Πώς να πετάξει, εάν δεν υπάρχει ιδιώτης [idiot] λαός που να χάφτει τις μύγες που του πασάρουν οι ιδιώτες κυβερνήτες; Έτσι και μόνον έτσι νοικοκυρεύονται Αλέξη τα ανοικοκύρευτα, ώστε να μπορούμε να λέμε ότι ιδιωτικοποιήσαμε κρατικές επιχειρήσεις, αφού idiotiκοποιήσαμε τον λαό.
Πόσο αιθεροβάμων μπορείς να είσαι ρε Τσίπρα; Είδες κανένα λαμόγιο να πηγαίνει φυλακή και τολμάς να απειλείς με φυλακή; Πώς να καταλάβουν τί σημαίνει φυλακή, όταν δεν έχουν έστω και ένα παράδειγμα στην παρέα τους, για να μάθουν πώς είναι να πηγαίνεις φυλακή; Μερικοί πρυτάνεις και διοικητικά τινα λαμόγια πήγαν προ ημερών από την Ψαρρού στην ψειρού και σείστηκε το σύστημα. Και μη μου πεις για τον Άκη, διότι αυτός δεν πήγε φυλακή. Διακοπές πήγε όλως προσωρινώς. Παρεμπιπτόντως, σου θυμίζω ότι ο Άκης, ναι αυτός που διαβιοί τελευταίως σε κελλί VIP, αποκαλούσε «ξεπουληματίες» τους δεξιούς. Γι’ αυτό πήγε φυλακή. Για να μην είναι έξω, όταν θ’ αρχίσουν να ξεπουλάνε οι δεξιοί και τους κράζει. Τον φίμωσαν τον καημένο.
Είδες να γίνει κάτι, επειδή ο Γιωργάκης διόρισε 70.000 πρασινοσκώληκες στον Δημόσιο Τομέα, την ώρα που ξέσκιζε τον λαό με φόρους και χαράτσια, ενώ πετσόκοβε μισθούς και συντάξεις φέρνοντας βιαίως την ύφεση στην ελληνική κοινωνία; Μίλησε κανείς; Διαμαρτυρήθηκε κανείς; Γιατί δεν τον έκραξες εσύ τότε; Σοβαρή παράλειψη.
Πάντως, επειδή τελευταίως σου την πέφτουν τα γαλάζια λαμόγια με κάτι Φωτόπουλους κ.λπ., σου θυμίζω τί έγραφε την 27.04.2011 ο καθηγητής του ΕΜΠ Ευριπίδης Μπίλλης απευθυνόμενος στους βουλευτές μας:
«Για την υπό «αξιοποίηση» ΔΕΗ παρατηρούμε.
1. Η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ είναι 2,56824 δις ευρώ άλειψη(περίπου δυόμισυ δις ευρώ).

2. Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το 2009 ανήλθαν σε 693,3 εκατ. ευρώ, και το 2010 σε 557,9 εκατ. ευρώ

3. Από τα ανωτέρω κέρδη το κράτος εισέπραξε 51%, ήτοι 353,43 εκατ ευρώ το 2009 και 284,539 εκατ ευρώ το 2010.

4. Το κράτος προτίθεται να πωλήσει 21% των μετοχών του των οποίων η χρηματιστηριακή αξία είναι 0,5393304 δις ευρώ.

5. Χωρίς το προς εκποίηση αυτό μερίδιο του 21% το κράτος θα εισέπραττε το 2009 μόνον 208,029 εκατ ευρώ και το 2010 μόνον 167,37 εκατ ευρώ

Συμπέρασμα:
Το κράτος, αν δεν πωλήσει 21% των μετοχών του, σε δυόμισυ περίπου χρόνια θα εισπράξει το ίδιο ποσό που θα εισέπραττε από την πώληση και που θα συνεχίζει να εισπράττει τα προσεχή χρόνια.
Δηλαδή είναι ως ένας (το κράτος) να επενδύει ένα ποσό 0,5393304 δισ. ευρώ σε μία επιχείρηση και το ποσό αυτό θα το αποσβέσει σε δυόμισυ χρόνια και στη συνέχεια θα έχει κάθε χρόνο κέρδος τουλάχιστον 0,3 δισ. ευρώ!!!
Αλήθεια γιατί κύριε Πρωθυπουργέ;;;; Η «αξιοποίηση» σας αυτή, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν είναι ξεπούλημα;
Και εσείς κ. Σαμαρά γιατί σιωπάτε;;;
Ακόμα και σε τιμή πολλαπλάσια της χρηματιστηριακής της αξίας αποτελεί και πάλιν «ξεπούλημα» η «αξιοποίηση» αυτή
Τέλος μήπως όλες οι «αξιοποιήσεις» (ΕΥΔΑΠ, κτλ) είναι παρόμοιες, δηλαδή ξεπουλήματα κατά το πρότυπο της Αργεντινής;»
Κατάλαβες τώρα Αλέξη γιατί σιωπούσε τότε ο κ. Σαμαράς και απαιτεί σήμερα να σιωπάς και εσύ; Πάντως, αν δεν μπορέσουν τα λαμόγια να ξεπουλήσουν το σύμπαν για να ξεχρεώσουμε, εσύ θα φταις. Όπως έφταιγε ανέκαθεν η Αριστερά για όλα. Τέτοια μοχθηρία ρε παιδάκι μου! Τέτοιο άσβεστο μίσος!
Τέλος, την επόμενη φορά που θα επιτεθείς σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ κάνε μου μια χάρη: ρίξε και μια πατσαβούρα στον Μόσιαλο, μήπως και βγει από την αφάνεια, όπου τον έχει καταδικάσει ο αχάριστος ελληνικός λαός. Δεν αντέχεται να είναι αυτός, ο διαπρεπής καθηγητής οικονομικών Υγείας, εκτός Κοινοβουλίου και να είναι εντός ο πανάξιος μαθητής του Λοβέρδος. Κι’ αν δεν σου κάνει κόπο πε πράμα και για τον Πεταλωτή. Μου λείπει!! Και γι’ αυτό φταις εσύ Αλέξη, ο αίρων μετά της κακιασμένης Αριστεράς τας αμαρτίας όλων αυτών που με κυβερνούν τριάντα τόσα χρόνια τώρα.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη