11 Ιουλ 2012

Ο Βλαδίμηρος , η «Αρκούδα» και η πυρηνική απειλή

Ο Κόσμος γλύτωσε (προσωρινά), όχι όμως και ο δυστυχισμένος λαός της Συρίας

του Σπύρου Χατζάρα

Η διακήρυξη για το δικαίωμα των ΗΠΑ, «να ηγηθούν του κόσμου», χωρίς να αυτοπεριορίζονται λαμβάνοντας υπόψη, τους «άλλους πόλους», της διεθνούς πολιτικής ανακοινώθηκε στις ..
2 Ιουλίου 2001, ( δύο μέρες πριν την αμερικανική «εθνική (;) εορτή») από τον μακαρίτη ιουδαίο W. L. Safir, από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης με το δόγμα του «Νέου Πατριωτισμού».
« Ήρθε ο καιρός για έναν νέο πατριωτισμό με λιγότερο στόμφο αλλά με βαθιά υπερηφάνεια. Η ανεξαρτησία της Αμερικής και η δύναμή μας , μας δίνουν το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το τι είναι καλύτερο για την εθνική μας ασφάλειά , καθώς επίσης και για το τι είναι καλύτερο για την διεθνή ασφάλεια, όπως πιστεύουν πολλοί από μας. Η ανεξαρτησία μας και η ευημερία μας, μας δίνουν την δυνατότητα να οδηγήσουμε τον κόσμο με το παράδειγμά μας. Η ελεύθερη επιχείρηση που υποτάσσεται στο κράτος δικαίου παράγει πιο πολλά για τους περισσότερους.
Η ανεξαρτησία μας και οι ηθικές αρχές μας , μας δίνουν την ελευθερία να υποστηρίξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα οπουδήποτε», έγραφε ο W. L. Safir.
(βλ. http://hatzaras.blogspot.gr/2009/10/blog-post_27.html) Ακριβώς αυτή την πραγματικότητα, περιέγραψε ο Βλαδίμηρος Πούτιν, μιλώντας προς τους Ρώσους διπλωμάτες.
«Η Δύση περιφρονεί τον ΟΗΕ και επιχειρεί να διαχειριστεί μόνη της τι τύχες ξένων λαών. Προσπαθούμε να τους λογικεύσουμε αλλά να είστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη, ακόμα και για την πιο δυσμενή. Τίποτα δεν αποκλείεται», τόνισε.
Για την ρωσική διπλωματική-στρατωτική ορολογία η πιο δυσμενής εξέλιξη είναι η χρήση πυρηνικών όπλων .Το «χειρότερο» είναι η χρήση πυρηνικών όπλων.Αυτό σημαίνει ότι η «διάσκεψη των Φίλων των μισθοφόρων» στο Παρίσι, και η σύνοδος του ΝΑΤΟ, είχαν μια αναλογία με την Κρίση της Κούβας. Η Μόσχα για να φρενάρει τον ορμητικό «Νέο Πατριωτισμό», των Ιουδαίων του Στέητ Ντηπάρτμεντ, θυμήθηκε τα στρατηγικά πυρηνικά, και έβγαλε 20 διηπειρωτικά βομβαρδιστικά Tu-160, (με ακτίνα δράσης πάνω από 12.000 χλμ.), που μεταφέρουν 40 τόνους πυρηνικών όπλων το κάθε ένα ,σε περιπολίες στον Εύξεινο Πόντο. Επειδή λοιπόν και ο άγιος «φοβέρα θέλει», η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Έριν Πέλτον, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι « ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η μετακίνηση μιας μοίρας ρωσικών πολεμικών πλοίων προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας , όπου η Ρωσία διαθέτει μια βάση ανεφοδιασμού, δεν συνιστά εκ των προτέρων, κάτι το ασυνήθιστο. Στην παρούσα κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πλοίων δεν είναι μια ενέργεια ρουτίνας».
Η αποστολή, 1000 ρώσων πεζοναυτών , και περίπου 200 τεθωρακισμένα διαφόρων τύπων, στη σπαρασσόμενη Συρία, είναι μια ενέργεια ρουτίνας, που αποσκοπεί στην προστασία των Ρωσικών εγκαταστάσεων , του προσωπικού τους , και των ρωσικών οπλικών συστημάτων.
Η Αμερική λέει «ΝΤΑ» στη ρωσική νηοπομπή και αυτό σημαίνει ότι η συριακή κρίση μάλλον θα παραμείνει υπό έλεγχο και δεν θα εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή, αν και τα αεροπλανοφόρα, «Αϊζενχάουερ» και «Σάρλ Ντε Γκολ», μέχρι την Κυριακή θα φθάσουν στο νότιο Αιγαίο, και η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί 200.000 Σύριους πρόσφυγες. Για αυτό όπως είπε ο Πούτιν, όλα είναι ανοιχτά.
Οι αμερικανοί, σύμφωνα με διεθνείς πηγές, ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσσαντ στο τέλος Αύγουστου αρχές Σεπτεμβρίου,που μπορεί να αναβληθεί ως τις αμερικανικές εκλογές, και μέχρι τότε, η διπλωματία έχει μια ακόμα ευκαιρία, για τον λόγο αυτό σπεύδει στην Μόσχα στις 18 Ιουλίου και ο Τούρκος πρωθυπουργός , που ανησυχεί για τον διαμελισμό της δικής του χώρας από την επαναχάραξη των συνόρων. Διότι οι Κούρδοι στο Ιράκ έχουν πλήρως αυτονομηθεί, και εάν γίνει το ίδιο με τους Κούρδους της Συρίας τότε να μαζέψει ο νέο-σουλτάνος, τους πιο μαχητικούς Κούρδους που μάχεται ο τουρκικός στρατός στα ανατολικά της Τουρκίας.
Η «αραβική άνοιξη», του Νέου Πατριωτισμού, όπως είχε αποκαλύψει το 2007 στο περιοδικό New Yorker, ο Σέυμουρ Χηρς, προετοιμάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ -με τη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας- για τον εξοπλισμό «βίαιων εξτρεμιστών, από εκείνους που είχαν σχέσεις με την αλ Κάιντα» για να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις του Λιβάνου, της Συρίας και του Ιράν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη