22 Ιουλ 2012

Για τα αναλογικά και ψηφιακά κανάλια ξανά

"..τι να κάνουμε για να μας δώσει και εμάς ο Σαμαράς κουπόνια για δωρεάν μετατροπείς, όπως έδωσε ο Ομπάμα στους Αμερικανούς, πριν οι συμπατριώτες μας ξυπνήσουν μια μέρα και δεν μπορούν να δουν Μενεγάκη και Τουρκικα στα ξαφνικά και δημιουργηθεί πανικός στη χώρα.;"


Αγαπητοί φίλοι

σας ευχαριστώ για την ευγενική σας δημοσίευση των σχολίων μου τα οποία και αποτελούν φυσικά προσωπικές μου απόψεις και εμπειρίες, δεν είναι αλάθητα και παραμένουν ανοιχτά σε κάθε κριτική.

Στον αγαπητό μας φίλο ILIAS KETS NY έχω να πώ ότι συγχέει το αναλογικό σήμα με την απο αέρα μετάδοση (over the air signal) τα οποία δεν είναι το ίδιο και το αυτό. Καλωδιακή τηλεόραση δεν σημαίνει απαραίτητα και ψηφιακό σήμα γιατί η καλωδιακή στην αμερική πάντα ήταν το κύριο μέσο μετάδοσης και στα χρόνια του αναλογικού. Επίσης μετάδοση από αέρα δεν σημαίνει απαραίτητα και αναλογικό σήμα. Οι μετατροπείς σήματος που έδωσε ο Ομπάμα με κουπόνια στην Αμερική αφορούν κυρίως την δωρεάν τηλεόραση από αέρα για τα κανάλια μεγάλης εμβέλειας (full-power channels όπως τα δικά μας μεγκα, αντ1 κλπ) που εκπέμπουν μόνο ψηφιακά. Το αναλογικό σήμα όμως δεν έχει κοπεί εντελώς στην Αμερική για τα μικρά κανάλια (low-power channels όπως τα δικά μας asty-tv, εγνατία κλπ) τα λεγόμενα LPTV station τοπικής εμβέλειας τα οποία είναι ακόμα αρκετές εκατοντάδες στην Αμερική και έχουν προθεσμία μέχρι το 2015. Το 2009 σταμάτησαν να εκπέμπουν αναλογικά τα μεγάλης εμβέλειας κανάλια στην Αμερική αλλά όχι και τα LPTV. Σας παραθέτω μία ενδεικτική λίστα αναλογικών καναλιών μικρής εμβέλειας στην Αμερική τον Οκτ 2011.


Θα μου πείτε τώρα ποιός βλέπει LPTV όταν υπάρχει HBO ; δεν διαφωνώ, αλλά μην ισχυρίζεστε ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ακόμα αναλογική TV όταν έχουν άλλα 3 χρόνια ζωής μπροστά τους. Επίσης στην Ολλανδία σας πληροφορώ ότι ζουν και βασιλεύουν ακόμα τα μεγάλα κανάλια σε αναλογικό σήμα μέσω καλωδιακής μετάδοσης.

Εν πάση περιπτώση, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων αλλά για να αποκομίσουμε κάτι χρήσιμο. Δεν είμαι υπέρμαχος της παλιάς τεχνολογίας αλλά θεωρώ άκαιρο και πρόχειρο το κλείσιμο της αναλογικής μπάντας στην Ελλάδα τελευταία στιγμή λόγω "σύγκλισης" με χώρες που είναι έτη φωτός μακριά μας. Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δεν έχουν ιδέα για όλα αυτά που συζητάμε, συμπατριώτες μας που αν δεν δουν πρωινάδικα θα πάθουν μαρασμό. Η συνεισφορά σας λοιπόν στο θέμα μας θα γινόταν πιο εποικοδομητική αν μας λέγατε τι να κάνουμε για να μας δώσει και εμάς ο σαμαράς κουπόνια για δωρεάν μετατροπείς όπως έδωσε ο ομπάμα στους αμερικανούς πριν οι συμπατριώτες μας ξυπνήσουν μια μέρα και δεν μπορούν να δουν μενεγάκη και τουρκικα στα ξαφνικά και δημιουργηθεί πανικός στη χώρα.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Τάσος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη