9 Ιουλ 2012

Οι μπλόφες του ΟΑΣΘ

της Αλεξάνδρας Γωγούση- Σκανδάλη
Δικηγόρου

Σχεδόν κάθε ημέρα, χρησιμοποιώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, με προορισμό τα δικαστήρια. Και κάθε – μα κάθε φορά που το λεωφορείο πλησιάζει προς το δικαστικό μέγαρο, γίνεται ένα αλαλούμ με ..
τους επιβάτες.
Κυρίως τις πρωινές ώρες, πολλοί επιβάτες κατευθύνονται προς τα δικαστήρια. Άλλοι είναι μάρτυρες, άλλοι κατηγορούμενοι, άλλοι ενάγοντες, άλλοι εναγόμενοι και άλλοι είναι απλώς συνοδοί όλων των παραπάνω.
Πλησιάζοντας λοιπόν στα δικαστήρια, ο ΟΑΣΘ βάζει την πρώτη μπλόφα: Στο ύψος της σχολής «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ακούγεται η στάση: «Διοικητικά Δικαστήρια!».
Κατεβαίνουν λοιπόν, αρκετοί από αυτούς που θέλουν να πάνε στα άλλα, τα γνωστά «Δικαστήρια» και ψάχνουν το δικαστικό μέγαρο. …Επί ματαίω! Και ναι μεν, κοντά σε εκείνο το σημείο βρίσκονται τα Διοικητικά δικαστήρια, αλλά σε αυτά, ως γνωστόν, παρίστανται κατά κύριο λόγο μόνον δικηγόροι και ελάχιστοι πολίτες. Οπότε δεν εξυπηρετεί κανέναν να ακούγεται από τα μεγάφωνα των λεωφορείων η ονομασία αυτή.
Αλλά οι μπλόφες του ΟΑΣΘ συνεχίζονται.
Πλησιάζει το λεωφορείο στα «Δικαστήρια» και οι επιβάτες ακούνε τη στάση: «ΙΚΑ» !
Άλλο αλαλούμ στην κατάσταση! Οι επιβάτες δεν κατεβαίνουν, περιμένοντας να ακούσουν τη στάση: «Δικαστήρια» !
Επί ματαίω και αυτοί…
Τελικά όσοι επιβάτες είναι τυχεροί ή ξέρουν πού πρέπει να κατεβούν, φθάνουν έγκαιρα στον προορισμό τους. Οι άλλοι συνεχίζουν το δρομολόγιο, περιμένοντας να ακούσουν τη στάση «Δικαστήρια», για να αποβιβαστούν στο τέλος έκπληκτοι, κοντά στον Ο.Σ.Ε.!!! Και τότε είναι που θυμούνται τα …γαλλικά τους και τα αφιερώνουν- στη διαπασών, στον ΟΑΣΘ!
Μήπως, λοιπόν, η μετονομασία των στάσεων σε: «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και «ΙΚΑ- ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ» είναι προτιμότερη;
Εγώ απλώς θέτω το ερώτημα!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη