21 Ιουλ 2012

Μην αγοράζετε καινούριες LCD & LED τηλεοράσεις, οι παλιές έχουν ΚΑΛΥΤΕΡΟ σήμα !

Σύντομα σχόλια περί ψηφιακής τηλεόρασης από φίλο αναγνώστη του taxalia, που ξέρει
Αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή τα πολύ περίεργα συμβάντα περί ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα θα ήθελα να κάνω μερικά σύντομα σχόλια.


Η ευρεία άγνοια του καταναλωτικού κοινού σε θέματα ψηφιακής τηλεόρασης έχει ως αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι εταιρείες που τις κατασκευάζουν, ειδικά οι κορεάτικες, της μαζικής (και όχι απαραίτητα ποιοτικής) τεχνολογίας. Τώρα που θα καταργηθεί το αναλογικό σήμα στην Ελλάδα (κάτι που δεν έχει γίνει απ'οτι γνωρίζω ούτε στον "πολιτισμένο βορρά" ακόμα ούτε και την Αμερική) θα σπεύσουν όλα τα κορόιδα να αγοράσουν τις ακριβότερες ψηφιακές τηλεοράσεις, με 3D, ιντερνετ κλπ (ο μισθός του γαμπρού μου κατέβηκε απο τα 1200 στα 700 ευρώ με τα νέα μέτρα και χαράτσια και όμως λιγουρεύεται 3D τηλεόραση ενώ ακόμα δεν ξέρει να ρυθμίσει σωστά την παλιά του LCD που την πλήρωσε τουλάχιστον με 2 σημερινούς μισθούς)
taxalia.blogspot.com
Επίσης είναι απορίας άξιο πως οι χειρότερες ψηφιακές TV είναι με τεχνολογία υγρών κρυστάλλων (LCD/LED) αλλά κοστίζουν 2-3 χιλιάδες ευρώ στις 42" όταν οι αντίστοιχες ψηφιακές plasma (που έχουν αρχίσει να αποσύρονται στην Ευρώπη λόγω πράσινης "ανάπτυξης") κοστίζουν 500-700 ευρώ και διαθέτουν πολύ καλύτερη εικόνα απο τις LCD/LED (αυτή τουλάχιστον η άποψη επικρατεί σε όλα τα ξένα ανεξάρτητα εξιδεικευμένα μπλογκς δοκιμών ψηφιακών TV). Σε όποιο ηλεκτρομάγαζο όμως και αν πας θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν την ακριβότερη LCD/LED λέγωντάς σου τα πιο άσχετα πράγματα περί εικόνας.

Ταπεινή συμβουλή: αγοράστε έναν φτηνό μετατροπέα σήματος με 20-30 ευρώ και κρατείστε την παλιά σας αναλογική τηλεόραση. Αν ήδη έχετε παλιά ψηφιακή μήν πέσετε θύματα των ψευτοειδικών για καλύτερη εικόνα, είναι όλα μούφες και δεν αξίζουν να χρεωθείτε 2-3 χιλιάδες ευρώ.

Είναι ακατανόητη η απόφαση του Ελληνικού παρα-κράτους να κόβει το αναλογικό σήμα σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Εξάλλου η "ποιότητα" του ψηφιακού σήματος στην Ελλάδα και η παροχή ανάλογων ψηφιακών υπηρεσιών είναι πολύ χαμηλή έως ανύπαρκτη για τέτοιες ανόητες αποφάσεις.

Ευχαριστώ

Υ.Γ.: Τα περί σύγκλισης με την ΕΕ για την ψηφιακή TV είναι παραπλανητικά και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Το αναλογικό σήμα σε πολλές χώρες της ΕΕ μεταδίδεται κυρίως καλωδιακά και όχι απο αέρα όπως στην Ελλάδα. Επειδή η Ελλάδα δεν έχει καλωδιακή υποδομή, το αναλογικό κόβεται μαχαίρι γενικώς. Στην Ολλανδία, Γερμανία οι χρήστες του καλωδιακού αναλογικού σήματος είναι τουλάχιστον 30% ακόμα γιατί υπάρχει φτωχός κόσμος που δεν θέλει να πληρώνει τα ψηφιακά έξτρα. Αυτό που κόπηκε εδώ και πολλά χρόνια σε αυτές τις χώρες είναι το ανλογικό σήμα αέρος αλλά τι σχέσει έχει αυτή η σύγκλιση με τα Ελληνικά δεδομένα, δεν το κατανοώ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη