8 Ιουλ 2012

Χατζηδάκης: Προτεραιότητα η ενίσχυση της ρευστότητας

Τέσσερις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για να αλλάξει πορεία η χώρα, να καταφέρει να ξεφύγει από το βαθύ τέλμα της ύφεσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Για τον κ. Χατζηδάκη, η
ενίσχυση της ρευστότητας, η αναθέρμανση της οικονομίας, η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και το νοικοκύρεμα και ο εκσυγχρονισμός όλων των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οργανισμών θα βοηθήσουν να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Εδωσε έμφαση στη δημιουργία ενός νέου ελληνικού επενδυτικού ταμείου με στήριξη από ευρωπαϊκούς όρους αλλά και στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή των οφειλών του Δημοσίου στις επιχειρήσεις ύψους 6 δις ευρώ.
Μίλησε για περαιτέρω απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με την αντιμετώπιση των προβλημάτων αδιαφάνειας και γραφειοκρατίας στο δημόσιο τομέα ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο το ζήτημα των εξαγωγών για τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας.
Κλείνοντας, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών και των επενδυτών απέναντι στη χώρα μας και τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η πολιτική σταθερότητα.
«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε 3 κόμματα που αθροίζουν σχεδόν το 50% των πολιτών είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό. Οι στιγμές που διανύουμε κάνουν κάθε μικροκομματική ονάγνωση ανάξια του ύψους των περιστάσεων. Ενας κοινωνικός ή πολιτικός εμφύλιος πετροπόλεμος στα μετόπισθεν είναι καθαρή πολυτέλεια στον οικονομικό πόλεμο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63681914
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη