30 Ιουλ 2012

Το'πε; Το έκανε!

Ο λόγος για τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος αύριο συγκαλεί σύσκεψη στο ΥΜΑΘ με θέμα την αεροπορική απομόνωση της Θεσσαλονίκης. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις... 5 το απόγευμα της Τρίτης και σε αυτήν έχουν προσκληθεί η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, ο Οργανισμός τουρισμού Θεσσαλονίκης, το ΕΕΘ, το ΒΕΘ και το ΕΒΕΘ.

Στο μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη που διατύπωσε ο κ. Καράογλου στην Κυριακάτικη Μακεδονία, αναφορικά με την άποψη Μπουτάρη ότι ο πρωθυπουργός και οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη το τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον υπουργό: «Κάποιοι, σε περιόδους κρίσης, προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με εύπεπτα συνθήματα. Προσωπικά θα ήθελα να τονίσω πως όταν κάποιος επισκέπτεται την πόλη μου, χαίρομαι και τον καλωσορίζω. Άλλωστε, δεν ξεχνώ ότι το ίδιο έκανε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης όταν το Σεπτέμβριο του 2011 υποδέχτηκε τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στην είσοδο του Δημαρχείου, τη στιγμή που το κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε νεκρώσει από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί.

Τότε, μάλιστα, δήλωνε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου πως: “Εξυπακούεται ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας και οι ηγεσίες όλων των κομμάτων είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τις 365 ημέρες του χρόνου, ακόμη περισσότερο δε στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.”.

Όσον αφορά στην παρουσία του Κυβερνητικού Κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φορείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της πόλης να συζητήσουν και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους. Καμία “χαλαρή” άποψη δεν μπορεί να στερήσει από τη Θεσσαλονίκη το δικαίωμα να αποτελεί κάθε Σεπτέμβριο το οικονομικό και εκθεσιακό επίκεντρο της χώρας».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη