17 Αυγ 2012

Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ , ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ κι` …..ΕΓΩ !!

Διάβασα προ ολίγου άρθρο σTAXALIA , με τίτλο : Ο ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
(το άρθο μας εδώ)
 - " Έχει 55 χρόνια ζωής το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο "  ,  λέει ο  πρύτανής  κύριος Μυλόπουλος.
Aν κάνουμε απλή αφαίρεση, δηλαδή  - λέω εγώ -  2012- 55= 1957 , άρα..
το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το…..1957 !
   Θαύμα, θαύμα -  ξαναλέω -  , τη μέρα , δηλαδή, που άνοιγε τις πύλες του εγώ τρύπωσα από την  πίσω …πόρτα και εξήλθα….πτυχιούχος της ιατρικής.( ο γράφων απεφοίτησε από την ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. τον Οκτώβρη του 1957 ).
Τι (ανεπίτρεπτη) ασχετοσύνη είναι συτή κύριε  Πρύτανη του Αριστοτελείου;;....

Από το GOOGLE  παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία :
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) είναι ιστορικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ελλάδας, με έδρα την Θεσσαλονίκη.
ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1925 κατόπιν εισηγήσεως του τότε πρωθυπουργού Αλέξανδρου Παπαναστασίου κατά την περίοδο της πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας .
 Σήμερα λειτουργούν συνολικά 42 τμήματα, τα οποία οργανώνονται σε 12 σχολές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων.
Το πανεπιστήμιο ονομάστηκε Αριστοτέλειο προς τιμήν του φιλόσοφου Αριστοτέλη, ενώ το σήμα του πανεπιστημίου απεικονίζει τον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος είναι προστάτης της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Η πανεπιστημιόπολη (campus) του ΑΠΘ εκτείνεται σε μία έκταση 430.000 m2 περίπου και βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Το Α.Π.Θ. είναι σε αριθμό φοιτητών το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας.
 Αυτά, αγαπητοί αναγνώστες των XALIΩN   προς ενημέρωσίν σας!
Και εις άλλα με….υγείαν !

 Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη