8 Αυγ 2012

Βρε καλώς τα παιδιά !

Bρε καλώς τα παλληκάρια. Δέκα βουλευτές ζητούν να ξαναψαχτεί το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 
Ναι, αυτή η ιστοριούλα που ξεκίνησε με low μπάτζετ και τελικώς με το γνωστό κολπάκι των…
καθυστερήσεων και των αναθέσεων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έφθασε το κόστος στο τρισθεόρατο ποσό των 40 δις. Ναι για τους Αγώνες των Εργολάβων και όχι του Ολυμπιακού πνεύματος μιλάω. Για τους αγώνες που όλοι οι συστημικοί δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι πρέπει να ήμαστε πολύ ευτυχισμένοι που η Ελλάδα διοργάνωσε τους αγώνες.

Ολη η καλή κοινωνία οικονόμησε απ’ αυτή την ιστορία, χωρίς κανένας να μπει στον κόπο να ψάξει μέχρι τώρα πόσο κόστισε η διοργάνωση και σε ποιες τσέπες μπήκαν τα λεφτά. Λες και μας περίσσευαν τα δισεκατομμύρια, πολλά εκ των οποίων ανέβασαν κατακόρυφα το δημόσιο χρέος της χώρας.

Κάλιο αργά παρά ποτέ θα μου πείτε, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα πληρώσει κάποιος τη νύφη γιατί δεν αποκλείεται η ιστορία να τελεσιδικήσει όταν πλέον θα έχουν παραγραφεί τα αδικήματα. Στην καλύτερη να την πληρώσει η… μαρίδα και να την γλυτώσουν οι μεγαλοκαρχαρίες. Αλλωστε αυτοί που ήτα στα pay roll των Αγώνων ήταν περισσότεροι από τα ΜΜΕ που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Εδώ θα μου πείτε ακόμη δεν έκλεισαν οι φάκελοι των Μεσογειακών του ’91 και του Παγκόσμιου ανοικτού στίβου του 1997, ψάχνουμε να βρούμε άκρη για το 2004;
Εάν υπάρχουν πολιτικοί που πραγματικά θέλουν να βρουν που κατασπαταλήθηκαν τα λεφτά των Ελλήνων τα τελευταία 30 χρόνια στην υπόθεση αθλητισμός, ας ζητήσουν τους φακέλους για όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που ανέλαβε η χώρα, να ψάξουν όλες τις δαπάνες κωδικό κωδικό και να ανακοινώσουν το πόρισμα τους.

Μόνο με τέτοιους χειρισμούς υπάρχει ελπίδα οι πολιτικοί να κερδίσουν λίγη από τη χαμένη εμπιστοσύνη του κόσμου. Τα παραμύθι πλέον δεν έχει ενδιαφέρον είτε πρωταγωνιστεί η κοκκινοσκουφίτσα, είτε το τέρας με τα δύο κεφάλια.

Υ.Γ.: Γίγαντας ο Βύρων Πολύδωρας. Μόνο 24 ώρες είχε τον τίτλο του προέδρου της Βουλής μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαίου και της 17ης Ιουνίου, αλλά κατάφερε να διορίσει ως μετακλητή υπάλληλο την κόρη του! Νόμιμη η ενέργεια του, αλλά ηθικά απαράδεκτη. Εκτός κι αν για όλα φταίει ο «στρατηγός άνεμος».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη