29 Αυγ 2012

Αλλαγή φρουράς στη Μοίρα των Καναντέρ

Τελετή ανάληψης θέσης είχαμε το πρωί στην 383 ΜΕΕΑ, τη Μοίρα των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών, που εδρεύει στο πολεμικό αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στη Μίκρα.
Τα καθήκοντα του Διοικητή ανέλαβε ο Αντισμήναρχος Ιάκωβος Τσαλταφερίδης, που θεωρείται ως ο...
πλέον έμπειρος και ικανός χειριστής στα αεροσκάφη "Καναντέρ" από κύκλους της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τη Μοίρα αποχώρησε έπειτα από επιτυχή θητεία ο αντισμήναρχος Χρήστος Οικονόμου, τον οποίο συνεχάρη ο διοικητής της 113 ΠΜ, που παρέστη στην τελετή.
Η τοποθέτηση του Τσαλταφερίδη στη διοίκηση της Μοίρας θεωρήθηκε ως απολύτως φυσιολογική, καθώς είναι γνωστά τα προσόντα του αλλά και η προσφορά του στην Πολεμική Αεροπορία και την εναέρια δασοπυρόσβεση.
Ο νέος Διοικητής ήταν επικεφαλής του κλιμακίου της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέβη στο Ισραήλ για να βοηθήσει στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών και γνώρισε μεγάλες τιμές από την κυβέρνηση και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. 
Όχι άδικα, θεωρείται ως η ψυχή της 383 ΜΕΕΑ, ενώ σε ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτόν οφείλεται η εγκατάσταση της Μοίρας στη Θεσσαλονίκη και η παραμονή της εδώ, παρά τις προσπάθειες του γραφειοκρατικού κατεστημένου της Αθήνας να μεταφερθεί στην Ελευσίνα. 

Στην πάνω φωτογραφία ο νέος διοικητής ανάμεσα σε δύο δημοσιογράφους, την Σούζυ Καζαντζίδου και τον Χρήστο Νικολαίδη, λίγο μετά την τελετή και στις δύο κάτω στιγμιότυπο από τη διάρκειά της.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη