21 Αυγ 2012

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Τάδε...

Είναι η νέα μόδα του ίντερνετ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από posts που μας δείχνουν πώς έχουν γίνει (καταντήσει) αγαπημένοι σταρ προηγούμενων χρόνων, στους οποίους..
ο χρόνος στάθηκε συχνά αμείλικτος.

Ναι αλλά τι κάνει τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται τόσο να απολαύσουν αυτό το "θέαμα";
Είναι, πιστεύω, ο μικροστικός αισθητικός καννιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Δείγμα μιας κοινωνίας που σαπίζει στην αισθητική της ένδεια.


Παίρνουμε την εκδίκησή μας από τους επιτυχημένους και διάσημους σταρ.
Όταν αυτοί μεσουρανούσαν, εμείς τους θαυμάζαμε απ' το φτωχικό μας σπίτι και ονειρευόμασταν να πετύχουμε όσα κι αυτοί.

Όσο τα χρόνια περνούν, κι εμείς τελικά δεν τα πετυχαίνουμε, τότε ευχόμαστε να αποτύχουν αυτοί όσο κι εμείς!

Η εμφανισιακή τους αλλαγή (σχεδόν πάντα προς το χειρότερο, καθώς τα χρόνια περνούν) ικανοποιεί τη χαιρεκακία μας και αναφωνούμε με -δήθεν- ενδιαφέρον: "ρε πώς κατάντησε αυτός/ή!!!"

Έτσι, σε συνδυασμό με την πτώση της δημοτικότητάς τους (αν ήταν αλλιως άλλωστε, θα τους βλέπαμε ακόμη και δε θα χρειαζόταν το post "δείτε πώς είναι σήμερα ο Τάδε" για να τον δούμε), νιώθουμε δικαιωμένοι τελικά αφού δεν... αποτύχαμε μόνοι και καμιά φορά οι πιο... ψαγμένοι στηρίζουν την στάση τους παρερμηνεύοντας τη σολώνειο φράση "μηδένα προ του τέλους μακάριζε".

Μάλλον στην περίπτωσή τους, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν με το "μηδένα προ του τέλους... μαγάριζε" και αφού το εμπεδώσουν, προχωρούν και στο Σόλωνα!

Εγώ λοιπόν από πεποίθηση, αρνούμαι να ανοίξω αυτά τα posts για να μην τους δίνω παραπάνω κλικ, ούτως ώστε να μη συνεχίζεται αυτή η λογική ρωμαικής αρένας, που κινητοποιεί τους ανθρώπους να τρέφονται με το αίμα της πτώσης των άλλοτε κραταιών συμπολιτών τους.

Ομολογώ πως δε μου λείπει η περιέργεια ορισμένες φορές να δω τελικά "πώς είναι σήμερα ο/η Τάδε", αλλά η περιέργειά μου πειθαρχεί στην αντίληψή μου και έτσι αποτρέπω τον εαυτό μου απ' το να λειτουργεί με τα κατώτερα ένστικτα.

Και από τη μικρή αυτή γωνιά του διαδικτύου, σας καλώ κι εσάς να επιδείξετε ανάλογη αυτοσυγκράτηση και αυτοπειθαρχία, ούτως ώστε να συμβάλλουμε όλοι με το λιθαράκι μας στην επιστροφή της Αισθητικής στην κοινωνία μας.

http://toixo-toixo.blogspot.gr/2011/08/blog-post_31.html

σχόλιο taxalia: Μια χαρά τα γράφει ο φίλος blogger, αλλά η περιέργεια είναι ανίκητη. Έτσι, αυτό το ωραίο άρθρο θα το διαβάσουν 1.000 άνθρωποι, ενώ το δείτε πώς είναι σήμερα ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, 100.000. Η περιέργεια κινεί το ιντερνετ κι αυτό αυξάνεται κάθε μέρα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη