3 Αυγ 2012

Για σπατάλη κατηγορεί την ελληνική αντιπροσωπεία, o Independent

Στον εύκολο δρόμο του εύπεπτου λαϊκισμού, το ΄ριξε και η κάποτε έγκυρη εφημερίδα, που πέρασε στα χέρια ...Ρώσου εκδότη, του Alexander Lebedev, εξ' ού και η αναδημοσίευση στο ...
Russia Today (εδώ).
Mε το γνωστό ύφος του "την ώρα που δίνουμε 130 δις στους Έλληνες, αυτοί ζουν με πολυτέλεια", η εφημερίδα καυτηριάζει (εδώ) το γεγονός ότι μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κλείσουν ολόκληρο το ''Carlton Club'' στο Σαν Τζέιμς στο Λονδίνο, για να το μετατρέψουν στο ''Σπίτι των Ελλήνων''.

Σε ένα ιδιαιτέρως επικριτικό δημοσίευμα, ο ''Independet'' γράφει ο ότι δόθηκαν 150.000 λίρες για την ενοικίαση του χώρου. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από ιδιωτικές εταιρείες και τα υπόλοιπα 75.000 από τον ΟΠΑΠ. Το δημόσιο δεν επιβαρύνεται τίποτε.

Η Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφέρει ότι ο λόγος που νοικιάστηκε το ''Carlton Club'' ήταν επειδή ήταν ο μοναδικός χώρος που ήταν διαθέσιμος.

H αλήθεια είναι ότι η ελληνική αντιπροσωπεία κάνει πολύ καλή δουλειά !

Ξεχνά η εφημερίδα ότι η Ελλάδα δεν έχει περίπτερο στους Ολυμπιακούς αγώνες και ότι δεν είμαστε Αιθιοπία επιτέλους.
Όπως η Madonna δήλωσε σε πρόσφατη συναυλία της "οι Έλληνες πεινάνε, δεν έχουν φαγητό", έτσι και η εφημερίδα περίμενε να πάμε ξυπόλητοι στο Λονδίνο και να ζητάμε ελεημοσύνη.

Όχι ρε, δεν είμαστε τόσο ξεφτιλισμένοι, ούτε πεινασμένοι. Οι άστεγοι στην Ελλάδα είναι το 1/10 των αστέγων στις δικές σας πρωτεύουσες και τα προβλήματά που έχει η πλούσια χώρα μας, οφείλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο, σε ένα ηλίθιο γραφειοκρατικό καθεστώς, που κατσικώθηκε στο σβέρκο του δημιουργικού λαού μας και το εμποδίζει να δημιουργήσει, να επιχειρήσει, να παράγει και να εξάγει, μέσα στη χώρα. Για αυτό, παντού αλλού, οι Έλληνες διαπρέπουν, εκτός από την Ελλάδα, που μισεί τους επιτυχημένους, επειδή την έμαθαν να βολεύεται σε ένα "δημόσιο τομέα", που υπάρχει μόνο για να εμποδίζει τις επιχειρήσεις -που δημιουργούν τον πλούτο- να προκόψουν.

Αν υπήρχε η ίδια γραφειοκρατική αντίληψη και στον Βρετανικό δημόσιο τομέα και μπορούσε ένας υπάλληλος της εφορίας ή του ΙΚΑ ή του σίκα, να καταστρέψει μια επένδυση δισεκατομμυρίων -στην Ελλάδα μπορεί! - θα τρώγατε βελανίδια....

taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη