29 Σεπ 2012

Σπεύδε βραδέως ή και καθόλου! Όποιος ανακατεύεται με τον λαό, τον τρώει η Λάμια!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Τί χαριτωμένα σκληρόπετσα ερπετά που είναι οι πολιτικοί! Εκστομίζουν την πιο απίθανη παπάρα με μία άνεση που τσακίζει. Την ακούς και σούρχεται να δαγκώσεις το στιλό καθώς γράφεις ή να καταπιείς το πειρούνι, αν τρως. Να βαρέσεις το κεφάλι σου στον τοίχο μέχρι να συνειδητοποιήσεις πόσο ζώον είσαι και ..
ότι το παιχνίδι της Δημοκρατορίας είναι τόσο καλά στημένο και στεγανό, ώστε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κυττάς τη δουλειά σου, αν έχεις, να τρως το φαΐ σου, να φροντίζεις τα παιδιά σου ευχαριστώντας τον Θεό που έχεις τα στοιχειώδη προς το ζην, να θλίβεσαι βλέποντας γύρω σου τη δυστυχία και να οικτίρεις τους ανεγκέφαλους που εξακολουθούν να ζητωκραυγάζουν για το γκολ του Τζιμπούρ. Θυμήθηκα για μία ακόμη φορά αυτό που μας έλεγαν οι πατεράδες μας όταν «επαναστατούσαμε» μικροί:

«Εσύ θα φτιάξεις τον κόσμο;».

Έτσι αισθάνθηκα όταν άκουσα χθες τη δήλωση κύκλων προσκείμενων στον Φ. Πετσάλνικο ότι ευθύς ως ο Φίλιππος έλαβε την εξώδικο δήλωση Ζωγραφάκη τον Απρίλιο του 2011, τη διεβίβασε αρμοδίως σε όλα τα κόμματα. Ο άνθρωπος έκανε το καθήκον του. Ως Πρόεδρος της Βουλής που έλαβε γνώση της καταγγελίας για πολιτικούς και βρώμικο χρήμα, παρέδωσε την καταγγελία στα κόμματα και «καθάρισε». Τί τον ένοιαζε αυτόν; Δική του δουλειά ήταν; Δεν πα να κυκλοφορούσε βρώμικο πολιτικό χρήμα, αυτός επεμελείτο της άρτιας κατασκευής του αυθαίρετου κολυμβητικού υδατοσυλλέκτη του στο σπίτι του. Ή μήπως το θεωρούσε τόσο φυσιολογικό, ώστε δεν άξιζε να ασχοληθεί;      
          Και μετά τα πήρα εντελώς στο κρανίο μόλις διάβασα ότι ο Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, ενημερώθηκε την 28.06.2011 από τον Στρος Καν πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι πρέπει να ενημερώσει με τη σειρά του τον Παπανδρέου για ένα κουρεματάκι. Την επομένη 29.06.2011 έγινε ο χαμός στην Αθήνα λόγω Μεσοπρόθεσμου με τα ΜΑΤ να τραυματίζουν 700 διαδηλωτές, αλλά ο κ. Ρουμελιώτης μόλις την 11.08.2011 εδέησε να ενημερώσει τον ΓιωργΑκη [44 ημέρες μετά]. Αφού διαπίστωσε ότι ο Γιωργάκης και ο Απαπακωνσταντίνου δεν ενδιαφέρονται, δεν βγήκε να τους καταγγείλει στον λαό για να  περισώσει κάτι. Τόσο πατριώτης ο κρατικοδίαιτος μικρόνους! Η οικογενειακή φιλία και  η κομματική νομιμοφροσύνη υπεράνω του λαού!
          Και το γλυκό έδεσε κατά το σούρουπο που άκουσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτοί οι πατριώτες που ζούσαν τα τελευταία 8 χρόνια; Δεν είχαν μυριστεί τίποτε; Δεν διάβαζαν εφημερίδες, δεν άκουγαν ραδιόφωνο, δεν παρακολουθούσαν μικρά κανάλια; Τί είναι αυτό που τους συγκρατούσε τόσον καιρό; Μήπως το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κρατικοδίαιτα;

Σωτήριος Καλαμίτσης


Η εικόνα και οι διαγραμμίσεις είναι αισθητικές παρεμβάσεις του taxalia στο γεμάτο αλήθειες άρθρο του κου Καλαμίτση.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη