5 Σεπ 2012

Ο Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε τον Βενιζέλο για τη μάχη του αυτονόητου

Συνάντηση Υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου με Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο
Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο...
κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στη συνάντηση συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου : Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θανάσης Κυριαζής, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Γκλαβάς, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η Ειδική Γραμματέας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού κ. Αθηνά Λινού.
Από το ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση συμμετείχαν: Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γιάννης Μανιάτης, η Τομεάρχης Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, και ο Τομ

Μετά την συνάντηση ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τη μάχη του αυτονόητου που δίνουμε τους τελευταίους δύο μήνες, για να αρχίσει και να εξελιχθεί καλά η σχολική χρονιά.
Τον ενημέρωσα ότι τα βιβλία θα είναι στη θέση τους με την έναρξη του σχολικού έτους και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να ανταποκριθούμε στις τοποθετήσεις της εκπαίδευσης με τα λιγότερα δυνατά κενά.
Τον ενημέρωσα και για τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζουμε και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες του παρελθόντος.
Είμαστε σε ανοικτή γραμμή να γίνουν όλες οι αλλαγές ταυτόχρονα, δυστυχώς και ευτυχώς, γιατί ο πολιτικός χρόνος είναι συμπυκνωμένος και οι αδυναμίες τεράστιες και όλα αυτά βέβαια σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον.
Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά γίνονται δυνατά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τελούν τα καθήκοντά τους, με αυταπάρνηση, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και συμβάλλουν σε αυτήν την πορεία ανάκαμψης της χώρας.
Γιατί τελικά η ανάκαμψη της χώρας δε μπορεί να έρθει αν δεν υπάρξει ανάκαμψη του εκπαιδευτικού συστήματος.
Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι εργαζόμαστε.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη