28 Σεπ 2012

Τους έβαλε δύσκολα η Άννα Καραμανλή

Συζητήθηκε σήμερα στην Βουλή η Ερώτηση της Βουλευτού της Ν.Δ. Αννας Καραμανλή σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Η κυρία Καραμανλή αναφέρθηκε σε πρόσφατα και παλιότερα περιστατικά βίας που συνεχίζουν να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και απομακρύνουν τους υγιείς φιλάθλους από τα γήπεδα. Η Βουλευτής ζήτησε να...
πληροφορηθεί εάν τελικά ισχύουν αυτά που προβλέπει ο νέος αυστηρότερος αθλητικός νόμος ή αν έχει μείνει στα χαρτιά. Ειδικότερα εστίασε στην μη λειτουργία των καμερών ασφαλείας για τις οποίες έχουν σπαταληθεί εκατομμύρια ευρώ και ζήτησε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η αδειοδότηση των γηπέδων. Από την πλευρά της Κυβέρνησης απάντησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η εφαρμογή των θεσμοθετημένων μέτρων για τα γήπεδα της Α’ Κατηγορίας δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός για τις κάμερες ασφαλείας έχουν δαπανηθεί εννέα εκατομμύρια ευρώ, ενώ για πολλές ατέλειες που παρατηρούνται κατηύθυνε την κ. Καραμανλή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Αννα Καραμανλή παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν άλλες χώρες οι οποίες θέλουν πραγματικά να λύσουν το πρόβλημα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που τα προβλήματα διαιωνίζονται ανάμεσα στους διάφορους φορείς και σπαταλώνται εκατομμύρια εκ των υστέρων.. Τέλος κάλεσε τον κ. Ιωαννίδη να μεριμνήσει προσωπικά με την εμπειρία του, για να δοθεί τέλος σε αυτήν την ανεπίτρεπτη κατάσταση:
«…Σας καλώ να συμβάλλετε δραστικά με την αξιόλογη εμπειρία που έχετε, στην πάταξη αυτής της γάγγραινας που κατατρώει τον Αθλητισμό. Δεν αρκούν μόνο ευχολόγια και υποσχέσεις.. Ο Αθλητισμός πρέπει να έχει μόνο ευγενή χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους σαν χώρα με τις επιτυχίες των αθλητών και των ομάδων μας.

Ο χουλιγκανισμός αποτελεί μία παθογένεια της κοινωνίας μας. Η αντιμετώπισή του είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΠΡΟΛΗΨΗΣ! Το διαπίστωσαν σε άλλες χώρες. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το καταλάβουμε κι εδώ…»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη