14 Σεπ 2012

Η Λαγκάρντ επιβεβαιώνει την επιμήκυνση, το κλίμα βελτιώνεται λέει ο Στουρνάρας

Το «πράσινο φως» για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους άναψε και η επικεφαλής του ΔΝΤ , μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν προς το τέλος του Οκτωβρίου. «Το κλίμα είναι λίγο καλύτερο μετά τη δέσμευση ανάληψης δράσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά παραμένει δύσκολο», δήλωσε ο
Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Αναλυτικότερα, οι νέες δηλώσεις που δημιουργούν κλίμα ευφορίας στην κυβέρνηση, λόγο πριν από την άτυπη σύνοδο του Eurogroup το απόγευμα στη Λευκωσία, έχουν ως εξής:
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup χαρακτήρισε «πιθανή την επιλογή να δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής στην Ελλάδα». «Η Ελλάδα έχει δείξει ότι καταβάλει τεράστια προσπάθεια», τόνισε σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας συνεχίζεται.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα: «Δεν περιμένω πολιτική απόφαση ως προς την Ελλάδα πριν από το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου», στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα είναι ενεργός από το τέλος του Οκτωβρίου, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Το ζήτημα της επιμήκυνσης βρίσκεται στο τραπέζι», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εκτιμώντας ότι έχει παρατηρηθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Το κλίμα είναι λίγο καλύτερο μετά τη δέσμευση ανάληψης δράσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά παραμένει δύσκολο. Η Ελλάδα δεν θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης, αλλά θα αξιολογήσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε.www.eklogika.g
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη