24 Σεπ 2012

Μπελάδες για Χ.A. από τους αναρχικούς, στην Ξάνθη. Δεν τους αφήνουν να νοικιάσουν γραφεία!

Ενδιαφέροντα είναι τα επεισόδια στο σίριαλ με την προσπάθεια της Χ.Α. να νοικιάσει γραφεία στο πολυσυζητημένο σημείο της Ξάνθης, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και 28ης Οκτωβρίου. Αυτή ήταν άλλωστε και η αφορμή για το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα την επίθεση στον εκπαιδευτικό άλλου πολιτικού χώρου που είχε περάσει μπροστά από τη Χ.Α. κολλώντας αφίσες.
Άτομα του αναρχικού χώρου έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια προκειμένου να μην
καταφέρει να νοικιάσει γραφεία η Χρυσή Αυγή στην Ξάνθη. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η πορεία της περασμένης Τρίτης και πετάχτηκαν φειγ βολάν, ενώ η δράση τους φαίνεται να είναι στοχευμένη.
Παρότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, εντούτοις, είναι πιθανό ότι οφείλεται σε άτομα του αναρχικού/αντιφασιστικού χώρου η κίνηση να απευθυνθούν στους υπόλοιπους ενοίκους της οικοδομής ώστε να αποτρέψουν την ενοικίαση των γραφείων, λόγω του φόβου των επεισοδίων ή γενικότερα της δράσης της Χ.Α.

Ρίχουν σημειώματα κάτω από τις πόρτες !



Έτσι, σύμφωνα με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, υπήρξαν σημειώματα κάτω από τις πόρτες των υπολοίπων γραφείων με το μήνυμα: «Μάθαμε ότι στον τρίτο όροφο ανοίγει γραφεία η Χρυσή Αυγή. Η κα (…) με το τηλέφωνο (…) νοικιάζει το Διαμέρισμα στην Χρυσή Αυγή. Να είστε σίγουροι ότι όταν ανοίξουν, όλη η πολυκατοικία άρα και εσείς θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίπλέον η πολυκατοικία θα δέχεται συχνές “επισκέψεις”….



Επίσης τα μέλη της Χ.Α. κατηγορούν τον αντιφασιστικό χώρο για τα συνθήματα εναντίον του φασισμού και του κόμματός τους, που βρέθηκαν γραμμένα στους τοίχους της οικοδομής ενώ υποστηρίζουν ότι και η ιδιοκτήτρια του γραφείου δέχεται ανώνυμα τηλεφωνήματα για να αλλάξει γνώμη. Μετά από όλα αυτά η Χ.Α. της Ξάνθης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

http://www.xanthipress.gr/index.php/eidiseis/koinonia/17506-politiki-xrisi-avgi-mpelades-me-anarxikous
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη