12 Σεπ 2012

Ο Καράογλου θα εγκαινιάσει ...Τουρκική έκθεση

Η Zaman,  Τουρκική εφημερίδα του πνευματικού ηγέτη του Ισλαμισμού και πάμπλουτου χρηματοδότη της "Μουσουλμανικής διείσδυσης" Φετουλάχ Γκιουλέν, γνωστού ως Χότζαεφέντη, διοργανώνει από τις 7 Σεπτεμβρίου, έως τις 22 Οκτωβρίου, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Χρόνος/Zaman/Στιγμές από την Τουρκία».
Η κατάλληλη έκθεση, στον κατάλληλο χρόνο δηλαδή: υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εορτάσουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό;
Την έκθεση θα εγκαινιάσει αύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στις ...
8 το βράδυ, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου (!), προφανώς και ως βουλευτής της Selanik.(οι Τούρκοι "προοδευτικοί" συνεχίζουν να αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη Selanik και ποτέ Thessaloniki, ενώ οι Έλληνες προοδευτικοί αποκαλούν άριστα Istanbul την Κωνσταντινούπολη).
πηγή: taxalia.blogspot.com
Ο Θ. Καράογλου προφανώς, δεν έχει ιδέα περί του ιμάμη Γκιουλέν και του ρόλου της Zaman !

Η Zaman χρηματοδοτεί συνέδρια στη ....Makedonya, ενώ διαθέτει ειδική  ιστοσελίδα
για το κράτος των πλαστογράφων  http://mk.zaman.com.tr/

Ελπίζουμε να μην ξεκινήσει την ομιλία του κάπως έτσι: "Ήρθα εδώ ως Υπουργός Μακεδονίας -Μπατί Τράκια και ως βουλευτής Σελανίκ, να εγκαινιάσω την έκθεση που μας έρχεται από την Ιστάνμπουλ"

Ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν
Το πλήρες δελτίο τύπου της Έκθεσης:

Την έκθεση «Χρόνος/Zaman/Στιγμές από την Τουρκία» συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και ο τουρκικός εκδοτικός οργανισμός “Zaman”, στο χώρο του Μουσείου (Αποθήκη Α’, Λιμάνι).

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της PhotoBiennale και του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που φέτος έχει ως θέμα του τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πραγματοποιείται δε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, με την οικονομική υποστήριξη της εφημερίδας “Zaman” και του ΟΠΑΠ, καθώς και με τη συνεργασία του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου και τα εγκαίνιά της θα τελέσει τγην Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, έργα της έκθεσης παρουσιάζονται στον εξωτερικό χώρο, στην άκρη της Α’ Προβλήτας του ΟΛΘ, πίσω από την Αποθήκη Δ’.

Αναγνωρίζοντας τις αξίες της πολυπολιτισμικότητας, της ειρήνης, αλλά και της συνεργασίας των λαών μέσω της τέχνης, το ΜΦΘ προχώρησε στη συνδιοργάνωση αυτής της έκθεσης, επιθυμώντας να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων κυκλοφορίας της το 2011, η εφημερίδα “Zaman” οργάνωσε το εγχείρημα “Time in Turkey”, προσκαλώντας 25 διεθνώς αναγνωρισμένους φωτογράφους από διαφορετικές χώρες του κόσμου (συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα Νίκου Οικονομόπουλου) να παρουσιάσουν, ο καθένας με τη δική του οπτική, όψεις και πτυχές της σύγχρονης Τουρκίας, τόσο μέσα από την καθημερινότητά της, όσο και μέσα από τα ιδιαίτερα θέματά της.

Η έκθεση “Time in Turkey” (Σχεδιασμός: Selahattin Sevi-Photo Editor, Εφημερίδα Zaman), παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα σε 11 πόλεις στην Τουρκία (Καΐσερι, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Άδανα, Εσκί Σεχίρ, Αττάλεια, Ερζουρούμ, Τραπεζούντα, Σαμσούντα, Προύσα) και στο Λονδίνο.

Περαστικά μας
taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη