11 Οκτ 2012

Οι 7 εκτροπές του Άνθιμου

*Παλιά, κατσάδιαζαν τον σεβ.Άνθιμο οι Χριστιανοφοβικοί, οι Χριστιανομάχοι και οι φανατικοί της αθρησκείας
*Τώρα τον κράζουν οι εθνικιστές και οι φανατικοί Χριστιανοί  !
Ρε τι τραβάει ο άνθρωπος τώρα που τα βρήκε με τους "προοδευτικούς" ...
Δείτε το άρθρο του antiparakmi π.χ.: 


Υπάρχουν ΙΕΡΑΡΧΕΣ "κλειδωμένοι" μέσα στα γραφεία τους, που είναι αδύνατο να συναντηθείς μαζί τους (αν δεν έχεις κάποιο γνωστό, είναι πάντα "απασχολημένοι"), περιστοιχισμένοι από αυλοκόλακες, με μοναδική επαφή τους με την σύγχρονη κοινωνία τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ (βραδινά δελτία ειδήσεων), να τοποθετούνται συχνά και επί μακρόν επί "παντός επιστητού" στο κυριακάτικο κήρυγμά τους (ουσιαστικά την μοναδική "επικοινωνία τους" -έστω κ ως μονόλογο- με τον πιστό λαό).

Δυστυχώς αυτό που συνέβαινε μέχρι σήμερα μόνον με τους Ιεράρχες, επεκτείνεται σε ένα πνεύμα "γκουροποίησης" όλων των ιερωμένων. Οι πιστοί υπάρχουν στην εκκλησία μόνο σε ρόλο "κομπάρσου", η υγιής σχέση πιστών-ιερωμένων γίνεται πλέον νοσηρή και ο εγωισμός και το "αλάθητο" των Ιεραρχών μεταδίδεται ως ιός πλέον και στους χαμηλόβαθμους ιερείς.
Οι προσωπικές απόψεις συγκεκριμένων αρχιμανδριτών γίνονται πλέον ΔΟΓΜΑ και αναπαράγονται ως "θεϊκές εντολές" και οι αποφάσεις, οι υπερβολές και τα λάθη τους τους -φυσική συνέπεια της οίησής τους- σκανδαλίζουν τους πιστούς, οι οποίοι προσπαθούν μάταια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...


Ας δούμε τώρα ένα τέτοιο παράδειγμα :
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη