22 Οκτ 2012

Χορτάσαμε παπατζήδες και θεωρίες. Δείτε την πράξη όμως

Η αλήθεια είναι ότι όλοι θα θέλαμε βασικό μισθό στα 1.400 ευρώ (και 5.400 να ήταν ακόμη καλύτερα), 3.000.000 διορισμούς στο δημόσιο, δωρεάν όλα τα φάρμακα, σύνταξη στα 29 και επίδομα ανεργίας 1.500 ευρώ. Θα θέλαμε επίσης να πλακώσουμε στις κλωτσιές τη Μέρκελ και στις κουτουλιές τον Σαμαρά, το Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Στουρνάρα κι όσους διαχειρίζονται τη σημερινή κατάσταση. Όμως υπάρχει και η πραγματικότητα, που ...
αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό.
Και είναι απλή:
Παρά τον ορυμαγδό μέτρων, που έχουν ληφθεί, τα απολογιστικά στοιχεία για τη χρονιά που κλείνει, δείχνουν ότι θα έχουμε έλλειμμα 15,4 δις. Αυτά τα λεφτά πρέπει κάποιος να μας τα δώσει. Δανεικά ή δωρεά, αλλά πρέπει να μας τα δώσει! Δεν γίνεται αλλιώς.
Το 2013 το ποσό αυτό θα πέσει στα 11.590 αν εφαρμοστούν τα μνημόνια ("με παρεμβάσεις"), δηλαδή όλα αυτά τα σκληρά μέτρα.
Αν λέγαμε δυό χρόνια πριν, αυτό που λέμε όλοι "να μην πληρώσουμε τους τοκογλύφους δανειστές μας", θα είχαμε και πάλι -χωρίς να πληρώνουμε τους δανειστές!- έλλειμμα 3,6 δις φέτος.
Οπότε, πώς θα το καλύπταμε; (το έλλειμμα δεν είναι μια θεωρητική έννοια, είναι πρακτικότατη. Αν δεν βρίσκαμε χρηματοδότηση, θα έπρεπε να μην πληρωθούν υποχρεώσεις -μισθοί, συντάξεις, ΠΔΕ- ύψους 3,6).
Αν κηρύτταμε στάση πληρωμών, δεν θα μας ξαναδάνειζε για τις επόμενες δεκαετίες κανείς. Οπότε, δεν θα είχαμε καμία δυνατότητα να έχουμε έλλειμμα.
Το ερώτημα λοιπόν, προς όλους τους παπατζήδες υποσχεσάκηδες είναι απλό:
επειδή δεν υπάρχει ζωή με ελλείμματα (που συνεχίζουν να υπάρχουν!), από πού θα βρίσκατε τα λεφτά για να τα καλύψετε;
Με ποιόν ακριβώς τρόπο θα αυξάνατε κατά 15,4 δις (ή έστω 3,6) τα έσοδα ή θα μειώνατε κατά 15,4 δις (ή έστω κατά 3,6);
Για γυρίστε το χρόνο κατά 1-2 χρόνια πίσω και πείτε μας, τι ακριβώς θα κάνατε για να ήταν τα έσοδα του 2012,. όσα και οι δαπάνες, δηλαδή 69,1 δις αντί για 53,7 που είναι τελικά;

  • Από ποιούς και πώς θα παίρνατε τα επιπλέον 15,4 δις;
  • Ή, από ποιούς θα κόβατε 15,4 δις μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να μη χρειάζεται να γονατίζουμε στους "τοκογλύφους";

Δυσάρεστα ερωτήματα, αλλά πρέπει να απασχολούν κάθε πολίτη, που ακούει πολιτικούς να του χαϊδεύουν ευχάριστα τα αυτιά με μπαρούφες για την "πάταξη της φοροδιαφυγής" και της "σπατάλης του δημοσίου", χωρίς ποτέ να μας ανακοινώνει ποιοί είναι αυτοί οι μαγικοί τρόποι και γιατί αν υπάρχουν δεν τους εφαρμόζουν οι άλλοι; Κορόιδα είναι και θέλουν να τους μισεί ο λαός; Ή υιοθετείτε τις συνομωσιολογίες ότι υπάρχει μαγική λύση, αλλά όλοι όσοι κυβέρνησαν είναι "προδότες"; Και καλά να τα λέμε εμείς, ο λαός, αλλά εσείς που με τη σειρά σας θα κυβερνήσετε....
(και θα κάνετε τα ίδια και χειρότερα, αφού ξέρετε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος).
Εκτός αν πιστεύετε ότι υπάρχουν 600 δις, που τα έχει ο Σώρρας κι άλλοι ομογενείς, αλλά τα λαμόγια οι πολιτικοί μας δεν τα παίρνουν για να μη χάσουν οι Σιωνιστές, ο Αντίχριστος και το 666...

Δείτε προσεκτικά τον προϋπολογισμό και σκεφτείτε χωρίς ιδεοληψίες και διάθεση απομάκρυνσης από την πραγματικότητα, που είναι δυστυχώς ανελέητη: 



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη