15 Νοε 2012

Επιχείρηση του Ισραήλ για την Προστασία των Πολιτών του από Επιθέσεις της Χαμάς στην Γάζα

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί, το 15% του πληθυσμού του Ισραήλ, δέχεται πυρά και βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Σήμερα το πρωί σκοτώθηκαν 3 Ισραηλινοί στην ..
πόλη Κιριάτ Μαλάχι, ενώ τραυματίστηκαν και 4 ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.
Από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές από την Λωρίδα της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς, έχουν εκτοξεύσει περισσότερες από 170 ρουκέτες και όλμους προς το Νότιο Ισραήλ. Οι ρουκέτες της Χαμάς, στοχεύουν εσκεμμένα αμάχους και ισραηλινές πόλεις καθώς έχουν πλήξει πολυάριθμα δημόσια κτήρια μεταξύ αυτών σχολεία και συναγωγές.
Ο απρόκλητος βομβαρδισμός ξεκίνησε αφότου η Χαμάς εκτέλεσε δύο διασυνοριακές επιθέσεις προκαλώντας έκρηξη την περασμένη Πέμπτη σε σήραγγα γεμάτη εκρηκτικά, σκαμμένη κάτω από την τον φράχτη στα Ισραηλινά σύνορα. Το Σάββατο εξαπολύθηκε επίσης αντιαρματικός όλμος εναντίον οχήματος βαθιά μέσα στο Κράτος του Ισραήλ.
Σχολεία και παιδικοί σταθμοί αναγκάστηκαν να κλείσουν και οι οικογένειες στο Νότιο Ισραήλ να παραμείνουν στα σπίτια τους για την προστασία των παιδιών τους. Όταν ηχήσουν οι σειρήνες οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μόλις 15 δευτερόλεπτα να βρουν καταφύγιο. Όταν δεν βρίσκουν καταφύγιο, αναγκάζονται να πέσουν στο έδαφος.
Παρά την αναδίπλωση του Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας το 2005 και την πλήρη αποχώρηση όλων των Ισραηλινών στρατιωτών και των πολιτών του, με στόχο την προώθηση της ειρήνης, η Χαμάς συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον του, αποδεικνύοντας ότι στόχος της δεν αποτελεί η ισραηλινή παρουσία στη Γάζα αλλά η ίδια η ύπαρξη του Ισραήλ. Στις επιθέσεις τους οι μαχητές της Χαμάς εξαπολύουν ρουκέτες από κατοικημένες περιοχές και τζαμιά, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον άμαχο πληθυσμό τους ως ανθρώπινη ασπίδα.
Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που αναγνωρίζεται ως τέτοια τόσο από τις ΗΠΑ όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απορρίπτει την ειρηνευτική διαδικασία και την ύπαρξη του Κράτους του Ισραήλ. Υποστηρίζεται από και συνεργάζεται με τα καθεστώτα του Ιράν και της Συρίας.
Από το 2006, 50 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις και περισσότεροι από 1.700 έχουν τραυματιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2001, η Χαμάς έχει εκτοξεύσει περισσότερες από 13.000 ρουκέτες εναντίον αθώων πολιτών προς το ισραηλινό έδαφος δηλαδή κατά μέσο όρο τρεις πυραύλους την ημέρα, για περισσότερο από μια δεκαετία.
Για να αντιμετωπίσει αυτή την στρατηγική απειλή, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν χτες την επιχείρηση με ονομασία "Στυλοβάτης της Άμυνας," εξαπολύοντας πλήγματα κατά της τρομοκρατικής υποδομής της Χαμάς στη Γάζα. Μεταξύ των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων χτες, ήταν και το πλήγμα κατά του ηγέτη του Στρατού της Χαμάς στη Γάζα, Αχμέντ Τζαμπάρι, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό και την χρηματοδότηση επιθέσεων εναντίον αθώων Ισραηλινών πολιτών εδώ και μια δεκαετία. Ο Τζαμπάρι έφερε και την ευθύνη για την απαγωγή από την Χαμάς του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.
Το Κράτος του Ισραήλ ενεργεί σε αυτοάμυνα με αποκλειστικό στόχο να εκπληρώσει το καθήκον του απέναντι στους πολίτες του για προστασία από τρομοκρατικές ενέργειες. Οι στόχοι της Ισραηλινής επιχείρησης είναι καθαρά στρατιωτικοί. Το Ισραήλ θα κάνει κάθε προσπάθεια για να μην πληγεί ο άμαχος πληθυσμός της Γάζας και λυπάται για τον οποιοδήποτε τραυματισμό αμάχων. Τα συνοριακά περάσματα του Ισραήλ με την Γάζα παραμένουν ανοικτά για να επιτραπεί η κανονική μεταφορά προϊόντων και ανθρωπιστικής βοήθειας. Κανένα κράτος στον κόσμο δεν μπορεί να ανεχτεί μια κατάσταση όπου το 15% του πληθυσμού του βρίσκεται υπό την απειλή ρουκετών. Το Ισραήλ δεν αποτελεί εξαίρεση.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη