7 Νοε 2012

Απεσύρθη μάνι-μάνι η τροπολογία που μείωνε τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής

Μάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ.για τα προνόμια των υπαλλήλων
Απεσύρθη μετά από το σάλο που προκάλεσαν στην κοινοβουλευτική αίθουσα με τις αντιδράσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες αλλά και τη στάση εργασίας που..
κήρυξαν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, η νομοτεχνική αλλαγή που κατέθεσε αιφνιδίως ο Γιάννης Στουρνάρας και σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα εντάσσονταν από την 1η Ιανουαρίου 2013 στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ειδικότερες ρυθμίσεις του κανονισμού της Βουλής για τις αποδοχές τους.

Όπως κατήγγειλε ο Γ. Στουρνάρας, συγκεκριμένοι βουλευτές πήγαν στο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων της Βουλής και τους είπαν να ξεσηκωθούν και να κάνουν απεργία. Κι αυτοί φυσικά το έπραξαν απειλώντας να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία με έναν απίστευτο εκβιασμό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μέσα στη Βουλή ακόμη και τραμπούκικες ενέργειες έγιναν από συνδικαλιστές που εκβίασαν προκειμένου να πάρουν πίσω τις περικοπές στους μισθούς τους.

Και ήρθε η απόφαση του κ. Στουρνάρα να πάρει πίσω της διάταξη ώστε να προχωρήσει η ψήφιση των μέτρων που διακυβεύουν το μέλλον της χώρας. Και τότε έπεσαν οι μάσκες. Π. Λαφαζάνης και Π. Καμμένος σε ένα απίστευτο παραλήρημα άθλιου λαϊκισμού ζήτησαν την παραίτηση του κ. Στουρνάρα καταγγέλλοντάς τον για συνταγματική εκτροπή. Για την ταμπακιέρα βέβαια δεν είπαν τίποτε. Συμφωνούν με τις περικοπές που πρέπει να γίνουν ή έχουν συγκεκριμένους λόγους να υπερασπίζονται συντεχνίες που μέχρι πρότινος έπαιρναν 16 μισθούς και απίστευτα επιδόματα;

Αποκαλυπτικό της ξεδιαντροπιάς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. ήταν η τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία κατηγόρησε κόμματα της αντιπολίτευσης, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο για τον λαϊκισμό τους και ότι κάνουν πασαρέλα τη Βουλή. Ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν την γ.γ. του ΚΚΕ η οποία είπε τα αυτονόητα. Την ώρα που έξω από τη Βουλή 100.000 άνθρωποι ζητούσαν απόσυρση των περικοπών κάποιοι δήθεν αριστερούληδες σαν τον Λαφαζάνη έβαζαν συνδικαλιστές να κάνουν απεργία για να διαλύσουν το Κοινοβούλιο.

Οι μάσκες έπεσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φέρει του μπαχαλάκηδες μέσα στη Βουλή. Χωρίς όμως κουκούλα. Διότι ήταν οι ίδιοι οι βουλευτές του.

(ethnos, antinews, apn)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη