20 Νοε 2012

Μια βλακεία και μισή ο νέος Κ.Β.Σ. που θα αυξήσει τη γραφειοκρατία

Το γράψαμε χιλιάδες φορές: Όπου ακούτε απλοποίηση, σημαίνει ακόμη περισσότερη γραφειοκρατία. Ο νέος Κ.Β.Σ. που τώρα λέγεται Κ.Α.Σ. δηλαδή "Κώδικας Απεικόνισης Συναλλαγών", σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει ένα γελοίο πόνημα ηλίθιων γραφειοκρατών και σε δεύτερη, δίνει τη βεβαιότητα, ότι..
 θα χρειαστούν χιλιάδες ερμηνευτικές εγκύκλιοι, για να καταλάβουμε τι σκατά θέλουν να πουν οι ανίκητοι ηλίθιοι γραφειοκράτες, που λατρεύουν τους νόμους, τις εγκυκλίους, τις Πολ. και τις λοιπές αηδίες κι έχουν διαλύσει την παραγωγή και τις επιχειρήσεις.

Ολόκληρο τον ΚΩΔΙΚΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ, μπορείτε να βρείτε στο http://gnoseis.blogspot.com/2012/11/blog-post.html


διαβάστε και την άποψη του http://www.axiaplus.gr, στο παρακάτω κείμενο:

Φτιάχτηκαν επιτροπές, έγιναν προτάσεις υπήρξαν εξαγγελίες και το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό. Ο λόγος για τον περίφημο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που καταργήθηκε (εδώ γελάνε) για να αντικατασταθεί από ένα άλλο έκτρωμα, τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών. Γιατί μόνο για έκτρωμα μπορεί να μιλήσει κάποιος όταν παραμένουν αναχρονιστικές διατάξεις τήρησης βιβλίων και οι τυπικές παραβάσεις όταν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες αυτά έχουν καταργηθεί προ πολλού.

Γιατί συνέβη όλο αυτό; Πολύ απλά οι γραφειοκράτες του ΥΠΟΙΚ κατήγαγαν και πάλι μια περιφανή νίκη προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια της συναλλαγής κάτω από το τραπέζι και του εκβιασμού των επιχειρηματιών και επιτηδευματιών από επίορκους.

Και είναι περίεργο γιατί η πολιτική ηγεσία συνεχίζει να χαϊδεύει όλους εκείνους που με τις πράξεις τους δημιούργησαν τέρατα τα προηγούμενα χρόνια. Τους ανθρώπους που έκαναν επάγγελμα την ερμηνεία της … ερμηνείας των νόμων βγάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις λάδι κλασσικούς φοροφυγάδες και στέλνοντας στα τάρταρα έντιμους πολίτες.

Βέβαια ευθύνη έχει και η τρόικα που ήλθε να καταργήσει τον κώδικα βιβλίων αλλά οι άνθρωποι που όρισε στις τεχνικές επιτροπές όπως ένας λεβέντης Ιρλανδός αντί να ασχολούνται με την υπόθεση το έριξαν στα μπάνια στην παραλία του Αλίμου. Και μη χειρότερα…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη