6 Νοε 2012

Άνοιξαν οι κάλπες στις ΗΠΑ. Πάμε για θρίλερ!

Ανοιξαν οι κάλπες στο Ντίξβιλ Νοτς, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς όμως να βγάλουν νικητή, για πρώτη φορά στην ιστορία.
Οι δέκα ψηφοφόροι του μικρού χωριού που προσήλθαν στις κάλπες έδωσαν από πέντε ψήφους σε κάθε υποψήφιο, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούν για μάχη στήθος με στήθος.
«Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι με πέντε ψήφους ο κάθε ένας. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί εδώ », δήλωσε μέλος της
εφορευτικής επιτροπής που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Το μικρό αυτό απομονωμένο χωριό βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Καναδά. Από το 1960 το ένα και μοναδικό του εκλογικό τμήμα, στο ξενοδοχείο του χωριού, είναι το πρώτο που ανοίγει στις ΗΠΑ.

Νικητής αναδεικνύεται πάντα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εκτός από το 2008 που κέρδισε ο Mπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία, με τους δύο υποψηφίους να απευθύνονται για τελευταία φορά, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, στους οπαδούς τους.

Τα δύο επιτελεία των υποψηφίων έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις 9 κρίσιμες πολιτείες όπως το Οχάιο και η Φλόριντα, στις οποίες πιθανότατα θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να είναι πιο δραστήριοι όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους, ενώ οι Δημοκρατικοί φαίνεται να διαθέτουν καλύτερο δίκτυο για την πρόσβαση σε ψηφοφόρους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη