24 Νοε 2012

Μεταναστευτικό, βραδυφλεγής βόμβα

Του Στέλιου Παπαθεμελή *

Η γνωστή από την διαρροή του διατακτικού της απόφαση της Ολ.ΣτΕ., επανέφερε στη δημόσια ατζέντα το μεταναστευτικό ζήτημα. Δυστυχώς όχι με τη σοβαρότητα που επιβάλλουν οι παρούσες διαστάσεις του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Ελλάδα από κατά παράδοση αποστολέας μεταναστών έγινε καταφύγιο χιλιάδων ξένων, που εισβάλλουν αόπλως, πλην άνευ αντιστάσεως, σ’ αυτήν.
Παρά την επισφάλεια των επισήμων στοιχείων, σήμερα το 20% του ελλαδικού πληθυσμού, ποσοστό αντιστρόφως ανάλογο προς το μέγεθος και τις δυνατότητες απορρόφησης μιας χώρας που ζει με δανεικά, είναι αλλοδαποί.
Η αμβλυωπία και η ανεπάρκεια των ελληνικών κυβερνήσεων αγνόησε τη γενεαλογία και τις καταθλιπτικές συνέπειες του φαινομένου και απαξίωσε να εκπονήσει μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική.
Να θέσουμε τας χείρας στους τύπων των ήλων του προβλήματος:
Ι. Ο αχαλίνωτος νεοφιλελευθερισμός απεργάζεται την κατάλυση των εθνικών κρατών για να μπορούν να κινούνται ασύδοτα τα κεφάλαιά του και τα αναγκαία φθηνά εργατικά χέρια.
Και επειδή αυτό δεν επιτυγχάνεται αυτόματα, επινόησαν τη μέθοδο της πολυπολιτισμικότητας, με εργαλείο τη μπαρουφολογία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, «ψωμοτύρι» του ελλαδικού ψευτοπροοδευτισμού τα τελευταία χρόνια.
Ο εθνομηδενισμός στο μιντιακό και το εκπαιδευτικό σύστημα, κατέστη κυρίαρχη ιδεολογία.
Οι εγχώριοι αποδομιστές ξεκίνησαν με την πλαστογράφηση της Ιστορίας στα σχολεία, αλλοίωσαν τα Αναγνωστικά και τώρα παραποιούν τα Θρησκευτικά, μετατρέποντάς τα από ομολογιακό σε θρησκειολογικό μάθημα.
ΙΙ. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο άρχων του σκότους, που κυβερνά τον κόσμο, γεννά κρίσεις, παρεμβαίνει δυναμικά στη δημογραφική αλλοίωση και ανασύνθεση των κοινωνιών. Ξέρει καλά ότι συνεκτικές οντότητες με ισχυρή αίσθηση ταυτότητας και πίστη σε διαχρονικές αξίες είναι εξ ορισμού απόρθητες. Θέλει κοινωνίες ευάλωτες.
Η μαζική είσοδος αλλοεθνών και ιδίως αλλοθρήσκων σε μια ομοιογενή κοινωνία, είναι το εργαλείο αποεθνοποίησης και αποχριστιανοποίησής της. Διασπά τη συνοχή της.
Οι αλλοεθνείς χρησιμοποιούνται από τους εντόπιους εθνομηδενιστές ως επιχείρημα επιβολής των αποδομιστικών απόψεων εν ονόματι της διαφορετικότητας τους.
ΙΙΙ. Το ελληνορθόδοξο Βυζάντιο, ήταν «πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό» (Αρβελέρ). Οι μετανάστες πρέπει να προσαρμοσθούν. Όχι εμείς. Δεν τους καλέσαμε. Ήρθαν αυτόκλητοι.
Σε ανάλογη περίπτωση, η αυστραλή πρωθυπουργός Julia Gillard, προειδοποίησε τους δικούς της:
«Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας και δεν θα τις αμφισβητήσουμε(…). Αποδεχτείτε και σεις τις δικές μας (…)
Αυτή είναι η πατρίδα μας, η χώρα μας και ο τρόπος ζωής μας και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για τη σημαία μας, τα χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη αυστραλιανή ελευθερία: το δικαίωμα να φύγετε»!...
Η Αριστερά αγνοεί τον μεγάλο επαναστάτη Ματσίνι, που διακηρύσσει «αγαπώ την πατρίδα μου, γιατί αγαπώ τις πατρίδες». Και σίγουρα τους Μαρξ-Ένγκελς που συμφώνησαν και παρότρυναν τους άγγλους απεργούς καλαθοποιούς να εμποδίσουν τα αφεντικά τους να τους αντικαταστήσουν με μετανάστες από το Βέλγιο.
«Ο πατριωτισμός του συντάγματος» ως ενοποιητικό στοιχείο των κοινωνιών εγκατελείφθη από τον εισηγητή του Γιούργκεν Χάμπερμας, υιοθετείται όμως από εγχώριους, απληροφόρητους ότι παρούσα θέση του είναι ότι η δημοκρατική λειτουργία προϋποθέτει «ανθρώπους ομοίους με κοινούς στόχους».
IV. Ο διαχωρισμός νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες είναι τεχνητός. Τουλάχιστον οι 9 στους 10 μπήκαν παράνομα. Οι νόμιμοι είναι απλώς μετανομιμοποιημένοι. Οπωσδήποτε οι αφροασιάτες μουσουλμάνοι αλλά και όμοροι αλυτρωτικών δοξασιών είναι γεωπολιτικά επικίνδυνοι να αναδειχθούν γρήγορα σε στρατηγικές μειονότητες υπονομευτικές της εθνικής μας ασφάλειας.
Η πολιτική ιδιωτεία των Ελλήνων ιθυνόντων έχει αφήσει να εξελιχθεί σε δυνάμει απειλή η Αλβανία. Ενώ έπρεπε με τις 700 τόσες χιλιάδες των εδώ ομοεθνών της να την έχουμε καταστήσει πολιτικοοικονομικά όμηρό μας επιτρέψαμε αδιαμαρτύρητα να γίνει ¨κολλητή¨ της Άγκυρας.
Εξίσου επιπόλαια ¨χαϊδεύουμε¨ τα Σκόπια.
Κατεπείγοντα:
α. Αποτελεσματική φύλαξη συνόρων. Μπορούμε!
β. Πειθαναγκασμός εταίρων με το Δουβλίνο ΙΙΙ, να ακυρώσουν το Δουβλίνο ΙΙ. Όπλο η απειλή εξόδου μας από το Σέγκεν.
γ. Βαριά πρόστιμα σε εργοδότες που χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες.
δ. Διευκολύνσεις επαναπατρισμού νομίμων, εν όψει της φτωχοποίησης και ανεργίας μεγίστου φάσματος της κοινωνίας μας.


*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη