14 Νοε 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

του Βλάση Γωγούση
Μα τω ΘΕΩ σας λέω , για πρώτη μου φορά άρχισα να ελπίζω !
Όχι γιατί θα πάρουμε τα 31 ΔΙΣ ( και με μπαξίσι από πάνω - 44 ΔΙΣ, ακούω - σίγουρα κάποιο λάκκο θάχει η φάβα, γιατί τα πιο πολλά τα παίρνουν πίσω !).

Ούτε γιατί μας διαβεβαιώνουν ( για ….8η φορά ) ότι τελειώνουν τα ..κουρέματα !

Αλλά γιατί στις 6 σήμερα το πρωί , άνοιξα την ΕΡΤ2 κι` αντίκρισα το ζεύγος ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΚΑΤΣΙΜΗ , ολοζώντανους, να μας καλημερίζουν και να ξαναρχίζουν τον… χαβά τους.
¨Όπως τον …παλιό - καλό καιρό ( πριν τον αποκεφαλισμό τους , λέμε ) , με απλότητα, με αντικειμενικότητα, με χιούμορ, με γνώμες , σχόλια και «τοποθετήσεις» ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, άλλοτε έτσι κι` άλλοτε αλλιώς , όπως θάπρεπε νάναι ΟΛΟΙ οι ΜΗ πληρωμένοι κονδυλοφόροι .
Ε, καλά και τι έγινε , είπαν – ξείπαν, τόσο σπουδαίο ήταν θα μου πείτε!
Ναι τόσο σπουδαίο, και πιο σημαντικό απ` όσο νομίζετε , αγαπητοί μου φίλοι, γιατί ΔΕΝ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ αλλά γιατί αποκηρύχθηκε εμπράκτως μία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ , και καταδικάστηκε μια ασκηθείσα ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.
ΟΧΙ, αναγνώστες μου, δεν ήταν μια απόφαση του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ , μιά άνωθεν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ προς τους προϊσταμένους του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής ήτανε !!
Και η χουντική αυτή εντολή – προειδοποίηση δεν απευθύνονταν στο δίδυμο ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΚΑΤΣΙΜΗ , αλλά ήταν μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τις ελεύθερες φωνές και πέννες ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της έντιμης δημοσιογραφίας !.
« ΠΡΟΣΕΞΤΕ – έλεγε- ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ! »
Και - παρά ταύτα - η ηγεσία έκανε πίσω, ξέρετε γιατί, γιατί της κόπηκαν τα πόδια, κρύος ιδρώτας την περιέχυσε η πρωτοφανής ΚΑΘΟΛΙΚΗ , ΟΜΟΦΩΝΗ και ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η Ε.Σ.Η.Ε.Α. .
Δεν ήταν μόνο τα σχολιανά που ακούγονταν σ`όλη την επικράτεια , ήταν και η αφαίρεση από το οπλοστάσιο της Εξουσίας ενός όπλου , ενός σημαντικού μέσου επικοινωνίας και ενημερώσεως του κοινού .
Χωρίς Δημόσια ΜΜΕ , οι καναλάρχες και οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων γίναν αφέντες και ταγοί της ενημέρωσης κατά πως τους άρεσε και τους συνέφερε !
Και τώρα στο προκείμενο :
Εδώ και 3 χρόνια οι πιστωτές μας , χρησιμοποιώντας τους ντόπιους συνεργάτες τους , μας φόρτωσαν , μέσω των μνημονίων 1 -2 και 3 με ασήκωτα σαμάρια. :
Επαναλαμβανόμενα κουρέματα μισθών και συντάξεων, απολύσεις, ανεργία, ακρίβεια , κατάργηση δώρων και επιδομάτων, τιμωρία στους… πολύτεκνους, απαγόρευση στους ασθενείς να πίνουνε τα…φάρμακά τους και να πηγαίνουν στους γιατρούς , ΟΧΙ στις λουτροθεραπείες, ΟΧΙ στις φυσιοθεραπείες, ΟΧΙ στις θερινές διακοπές, ΟΧΙ , ΟΧΙ, ΟΧΙ :
Παλιότερα, για ένα επίδομα 3% « κατέβαιναν » διακόπτες για μια βδομάδα, και το επίδομα από το 3% πήγαινε στο….6 !
Και τώρα, τώρα που μας πήραν και τα σ@@@@κα, εμείς τι κάνουμε;;
Διαδηλώνουμε το πρωί στο Σύνταγμα, το απόγευμα ρουφάμε τον εσπρέσο μας , και ξαπλωτοί στον καναπέ το βράδυ απολαμβάνουμε το…τούρκικο μελό.
Χωρίς πείσμα, χωρίς επιθετικότητα, χωρίς μαχητικότητα, χωρίς απειλές , χωρίς ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ , χωρίς ψυχή !
Που θάπρεπε να κλείνανε οι δρόμοι με τρακτέρ, να κόβονταν τα φώτα , τα νερά , κλειστά τα βενζινάδικα, κλειστά τα μαγαζιά - κι` έτσι κι` αλλιώς χιλιάδες κλείνουν κάθε μέρα – κλειστοί οι Δήμοι, οι τράπεζες και τα ταχυδρομεία, χωρίς προσωπικό ΟΛΕΣ οι Δημόσιες Υπηρεσίες μόνο για τα επείγοντα και τα Νοσοκομεία
Και η ΒΟΥΛΗ θα με ρωτούσατε, πως θα …νομοθετούσε;;
ΧΩΡΙΣ τους βουλευτές πώς να νομοθετούσε, θάχαν κρυφτεί σε…γιάφκες οι « ΝΑΙ σε ΟΛΑ» κι`οι τροϊκανοί θα τους…..γυρεύαν !!
ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ – ΝΑΙ στην Ευρώπη, ( όχι πως με τρομάζει κι` η ΔΡΑΧΜΗ , ίσως μ` αυτή δεν θα υπήρχε τόσο χάλι ), ΟΧΙ όμως και ξένη ΚΑΤΟΧΗ και μείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια !
Νάταν νεκρή η Χώρα και παύση πληρωμών ! .
Τότε να βλέπατε λαχτάρα οι δανειστές μας, που θέλουν ν` αγοράσουν τη ΔΕΗ , την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΥΘ, που θέλουν το ΠΡΟΠΟ για πενταροδεκάρες.
Αυτοί που θέλουν ΟΛΑ τα ακίνητα του Δημοσίου να τ `` αγοράσουνε στις τωρινές τιμές τις εξευτελισμένες και τα νησιά και τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα …..νεκροταφεία μας στο τέλος θα ζητάνε.
ΜΗΝ τους φοβάστε τρέμουνε κι` αυτοί κι`οι υποτακτικοί τους.
Τρέμουν πολύ το… φαλιμέντο , γιατί με τα κεπέγκια και τις πόρτες μας κλειστές δεν θα χαθούν μονάχα οι τόκοι, θα χάσουν και τα` αυγά και τα πασχάλια, θα χάσουν τα κεφάλαια ( άσε που αυτά από το ….1821 μέχρι τώρα τα πήραν πίσω δώδεκα φορές !).
Τότε θα συζητούσαν ο Πρωθυπουργός κι οι Υπουργοί μας με τους ομόλογούς τους κι` όχι με τα …τζουτζέκια των ..εταίρων μας , ενώπιον των οποίων στέκουν προσοχή.
Τότε να βλέπατε κούρεμα ( όχι των μισθών και των συντάξεων αλλά ) των – δήθεν- κεφαλαίων ( ας μην τα ξαναλέω , 10 φορές τα πήραν πίσω οι τοκογλύφοι ).
Τότε θα μας δανείζανε με 1% κι`όχι με 2 -3 - 5 -6 ή και 7, οι τοκογλύφοι, που τους παρακαλάμε κι` όλας! .
Κλείνοντας, το παρόν ….επαναστατικό μου μανιφέστο, ξέρω τι θέλετε να με ρωτήσετε :
« Και αν δεν φοβηθούν, κι` αν δεν τρομάξουνε κι` αποφασίσουν να μας τιμωρήσουν, τι θα μας κάνουν;»
Πάρτε τους 2 πρώτους αριθμούς που γράφω παραπάνω, και βάλ` τε τους ανάποδα, αυτό μπορούνε να μας κάνουν !.
Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη