15 Νοε 2012

Οργή του πολιτικού συστήματος για τις απολύσεις στη NEOSET

  • Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Π.τ.Δ.
  • Γιατί δεν πήγε στη σύσκεψη η Παπαρήγα
Έτοιμοι να υπερασπιστούν με το αίμα τους αν χρειαστεί τις 1.000 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν στη NEOSET μετά την ...
αίτησή της για υπαγωγή στο "άρθρο 99", δηλώνουν οι Έλληνες πολιτικοί.

Σε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο , ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι "δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ούτε μια απόλυση στον ιδιωτικό τομέα". Και αυτή τη φορά, είχε τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών αρχηγών, που ξεκαθάρισαν ότι θα στηθούν έξω από τα γραφεία της εταιρείας, σε αντίσκηνα, αν απολυθεί έστω ένας εργαζόμενος από τον ιδιωτικό τομέα. 

Πιό ορμητικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, που ζήτησε από τις 183 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε ετοιμότητα για επανάσταση αν χρειαστεί, αφού "για το κόμμα είναι αδιανόητη η απόλυση εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα".

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι δεν μπορεί να απειλούνται θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τους "Γερμανοτσολιάδες ναιναικους" (εκ του "ναι, ναι"), ενώ και ο Φώτης Κουβέλης χάραξε τις δικές του κόκκινες γραμμές, που συμπίπτουν με αυτές των υπολοίπων.

Πιό ψύχραιμη στάση κράτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού όπως ψιθυρίζεται, όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, μπήκαν με "μέσον" το ΠΑΣΟΚ και δεν ήθελε να ταυτιστεί με τα συμφέροντα των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Από τη σύσκεψη απουσίασε, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία βρίσκεται από το πρωί στο άλλο κοινωνικό μέτωπο, αυτό της προστασίας των θέσεων εργασίας στη VODAFONE.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη