24 Νοε 2012

O Μπουτάρης θα είναι ο υποψήφιος της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές

Καψούρα Σαμαρά για τον αποτυχημένο Δήμαρχο. Τον πάει με χίλια!
Σκέψεις και σχεδιασμοί για ανοίγματα «εθνικής σωτηρίας», πέρα από παραταξιακά σύνορα, με ορίζοντα τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ξεδιπλώνονται στο Μαξίμου, στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Ευρώπη. Συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται την ..
αναζήτηση συγκλίσεων και ευρύτερων συμμαχιών ιδιαίτερα σε μεγάλους δήμους-κλειδιά της χώρας, που θα εξυπηρετήσουν ένα νέο μοντέλο διοίκησης των δήμων αλλά και θα ορθώνουν φράγμα στον κίνδυνο να «καταληφθούν» δήμοι από λαϊκιστές και ακραίες δυνάμεις. Πρόκειται για την επέκταση της ιδέας να αναζητηθούν δρόμοι διαμόρφωσης ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού πολιτικού σχήματος που θα απλώνεται μέχρι τον χώρο του Κέντρου ή και τις παρυφές της Κεντροαριστεράς, με τον Αντώνη Σαμαρά πρωταγωνιστή και όχι θεατή μιας τέτοιας διαδικασίας. «Υπόγειες διαδρομές» ανάλογων διεργασιών καταγράφονται στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς να λείπουν οι διερευνητικές βολές και σε άλλους δήμους της χώρας, σε μια περίοδο που το «κομματικό χρίσμα» -άλλοτε προνόμιο για τους εκάστοτε υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες- αποτελεί πλέον «βαρίδι»...
Νέα θητεία
Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, καταγράφεται ξεχωριστό ενδιαφέρον από το Μαξίμου για τον νυν δήμαρχο. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν αφήνει αδιάφορο το κυβερνητικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό, με τις δραστηριότητες και τοποθετήσεις του, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ήδη καταγράφεται αμοιβαίο ενδιαφέρον και ανίχνευση προθέσεων για το ενδεχόμενο στήριξής του για μια νέα θητεία.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη υπήρξε μια έμμεση πρώτη επικοινωνία των δύο πλευρών, αμέσως μετά την δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι σκοπεύει να διεκδικήσει για δεύτερη φορά το δημαρχιακό θώκο. Στα «ατού» του νυν δημάρχου είναι η μη εξάρτησή του από κομματικά συμφέροντα, αλλά και οι «καθαρές» τοποθετήσεις του σε κρίσιμα θέματα, όπως η πρόσφατη αναφορά του για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, όπου δήλωσε πως αν και διαφωνεί, θα εφαρμόσει το νόμο, καθώς αυτή είναι η πάγια θέση του.
Όλα αυτά βεβαίως δεν αφήνουν αδιάφορους άλλους κομματικούς παράγοντες από τον χώρο της ΝΔ, που αντιδρούν κάθετα σε τυχόν «υπερκομματικά» ανοίγματα «σωτηρίας» από το Μαξίμου. Δεν είναι τυχαίο πως ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, όχι μόνο έσπευσε να ανακοινώσει και αυτός την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2014, αλλά κλιμάκωσε και την κριτική του προς τον Γ. Μπουτάρη το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό παραμένουν ψυχρές... Ανάλογη επιθετική τακτική εκδήλωσε και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, που έχει καταθέσει το ενδιαφέρον του στη ΝΔ για το αξίωμα του δημάρχου της πόλης. Είναι και αυτές οι αντιδράσεις ένα ιδιότυπο «βαρόμετρο» των ενδοπαραταξιακών αντιδράσεων για τυχόν νέου τύπου ανοίγματα...
........................
Ναι, όλα τα παραπάνω έγραψε ένα παληκάρι με το όνομα Ευτύχιος Παλήκαρης, στην εφημερίδα του Μπόμπολα ΗΜΕΡΗΣΙΑ http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112953980 ΚΑΙ ναι! έχουν βάση !
Ναι, η ΝΔ γουστάρει Μπουτάρη -μέσω αμερικανοϊδρυμάτων φυσικά. 
Θα σας πούμε όλο το παρασκήνιο της προσέγγισης ΝΔ και του ακραία νεοφιλελεύθερου δεξιού Μπουτάρη (και καθόλου αριστερού όπως νομίζουν κάποιοι ηλίθιοι), την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη