9 Δεκ 2012

Θερμής υποδοχής έτυχε στη Βαυαρία ο Έλληνας πρωθυπουργός


«Σαφής στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Θέλουμε ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας -πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας. Αλλά ..
θα τον κερδίσουμε και θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 Εν τω μεταξύ είναι αποστολή μας να αποδειχθούμε από κάθε άποψη αξιόπιστοι».
 Με αυτό το μήνυμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε σειρά επαφών στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο, όπου και συναντάται με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ. Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επεφύλαξε ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU) στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου, στο χιονισμένο Μόναχο.
 Νωρίτερα την Κυριακή ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στην Κύπρο, όπου ήταν ο κύριος ομιλητής στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Σε συνεντεύξεις του στον ελληνικό, τον γερμανικό αλλά και τον κυπριακό Τύπο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2013 « έτος καμπής» για την Ελλάδα, τόνισε πως από το «δεύτερο μισό της χρονιάς θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», ενώ προέβλεψε πως «με τις διαρθρωτικές αλλαγές, θα αλλάξει και η τάση της οικονομίας».
 Παράλληλα αναφέρει ότι τα χειρότερα για τους πολίτες πέρασαν αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι από αύριο θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από τρία χρόνια». Τέλος ξεκαθάρισε πως «το κράτος θα μειωθεί αλλά δεν θα διαλυθεί». Πηγή: protothema.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη