3 Δεκ 2012

Μην τους αφήνεις να σε περνάνε για μαλάκα !

Το ότι και αυτή η κυβένρηση είναι "κωλοτούμπες", είναι αυταπόδεικτο. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο Σαμαράς, έβλεπε το σωστό (όπως παλιότερα ο Γιωργάκης), ότι δηλαδή "η υπερφορολόγηση διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο της κατάρρευσης". Το ίδιο βλέπει και ο Τσίπρας τώρα. Όλοι....
στην αντιπολίτευση βλέπουν ότι τα σκληρά και άδικα φορολογικά μέτρα εντείνουν την ύφεση και φέρνουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Επίσης, όλοι (όλοι) στην αντιπολίτευση μιλούν για κάποιους "πλούσιους" που θα εντοπίσουν αυτοί και θα τους φορολογήσουν, απαλλάσσοντας έτσι τους πολλούς (ψηφοφόρους). Και φυσικά όλοι (όλοι) όταν γίνονται κυβέρνηση φορολογούν εσένα και ΌΧΙ τους "πλούσιους".
Επειδή, πλούσιοι που να μπορούν να φορολογηθούν  δεν υπάρχουν, γιατί αν πλήρωναν φόρους δεν θα ήταν πλούσιοι. Δεν γίνεται να είσαι πλούσιος αν πληρώνεις φόρους, ούτε να πληρώνεις φόρους αν είσαι πλούσιος. Τόσο απλό. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε για να το εμπεδώσει ο Έλληνας ψηφοφόρος και να μην είναι συνέχεια θύμα των παπατζήδων πολιτικών;
Αυτό που μετράει, αυτό που πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο του πολίτη, είναι το συνολικό ύψος των φόρων που πρέπει να μαζέψει το κράτος.
Να το εξηγήσω με πολύ απλά λόγια:
Ας πούμε ότι κάποια χρονιά το κράτος έχει στόχο να μαζέψει από φόρους 10 δις. Αυτό σημαίνει ότι εσύ (εσύ λέμε) πλήρωσες 1.000 ευρώ, για να μαζευτούν τα 10 δις.
Αν τώρα την επόμενη το κράτος έχει στόχο να μαζέψει 20 δις, τα επιπλέον 10 δις, δεν θα τα πληρώσει κανένας "Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς....". Αυτοί έχουν πάντα ζημίες.
Εσύ θα πληρώσεις και πάλι. Δηλαδή θα πληρώσεις 2.000.
Πιό απλά δεν γίνεται. Τα παραπάνω φορολογικά έσοδα, τα πληρώνεις πάντα εσύ κι όχι οι "πλούσιοι".

Και επιτέλους, σταμάτα να είσαι θύμα των γελοίων ΜΜΕ που διασπείρουν συνέχεια σενάρια, που τάχαμου αποτελούν "διαρροές".
Σου πασάρουν εντυπωσιακές φορολογίες, με άκρως λαϊκίστικο τρόπο ("θα φορολογήσουν και τα παιδιά", "θα βάλουν συντελεστή 45% στις 26.000" κλπ). πράγματα που τελικά δεν θα γίνουν, αλλά αυτά που θα γίνουν, θα είναι εξαιρετικά άθλια!
Αλλά, εσύ θα είσαι ανακουφισμένος, αφού τελικά δεν θα φορολογηθούν τα παιδιά ! Φορολογηθούν, δεν φορολογηθούν τα παιδιά όμως, αυτό που θα περάσει θα είναι ότι εσύ θα πληρώσεις τα επιπλέον 10 δις του παραδείγματος κι όχι οι "πλούσιοι".
Το γνωστό κόλπο με την καλύβα του Χότζα.

Να σταματήσουν λοιπόν τα κωλοκάναλα να παίζουν το παιχνίδι των διαρροών κι εσύ, αντί να ακούς αυτά που σου λέει το Mega κι ο ΑΝΤ1, μην τηλεφωνείς στον Παπαδάκη για να του πείς την οργή σου που "θα φορολογήσουν και τα παιδιά", αλλά ρώτησέ τον πόσα κέρδη δήλωσε το κανάλι που δουλεύει  την τελευταία χρονιά και πόσα πλήρωσε σε φόρο εισοδήματος.
Επίσης, ζήτησέ του να σου υποδείξει επιτέλους, έναν "πλούσιο" που πλήρωσε παραπάνω. 
Απλά και σταράτα, χωρίς να σε περνάνε για μαλάκα.

Βασίλης Προκοπίδης/taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη