28 Ιαν 2013

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το 11χρονο κοριτσάκι που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Η σορός της παραμένει στα αζήτητα!
Το συγκλονιστικό ατύχημα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όταν ...
ο οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε μαθητές, τραυμάτισε θανάσιμα (χωρίς να φταίει ο άνθρωπος, όπως λένε οι μάρτυρες), ένα κοριτσάκι 11 χρονών, που προσπαθούσε να διασχίσει την οδό Λαγκαδά με το ποδήλατο, τελείως απρόσεκτα, το ξέρετε.
Το 11χρονο κοριτσάκι ήταν Ρομ (τσιγγανόπουλο) από τη Βουλγαρία, ένα ακόμη από τα εκατοντάδες που φέρνουν οι αδίστακτοι Βούλγαροι κακοποιοί για να ζητιανεύουν.
Την ημέρα του ατυχήματος εμφανίστηκε κάποια Βουλγάρα τσιγγάνα, που ανέφερε ότι ήταν γιαγιά του και έδωσε κάποια στοιχεία ταυτότητας των γονιών, που αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικα.

Εκτοτε η σορός της παραμένει στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς” καθώς τα στοιχεία της γυναίκας που ισχυρίστηκε ότι είναι γιαγιά της, δεν έχουν ταυτισθεί έως σήμερα και το διαβατήριο του κοριτσιού διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε κορίτσι που είναι ζωντανό στη Βουλγαρία.

Προξενικές αρχές και Τροχαία Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπιστούν τα ακριβή στοιχεία του παιδιού και ήδη στάλθηκαν φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα της 11χρονης στη βουλγαρική αστυνομία, μέσω Ιντερπόλ, για να βοηθήσουν στον εντοπισμό της.

Όλα αυτά δείχνουν, ότι επιτέλους -με αφορμή αυτό το δράμα- πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα με την εισαγόμενη επαιτεία εκ Βουλγαρίας. Οι έμποροι αθώων παιδιών, δεν διστάζουν να τα "αγοράσουν" (δεν αποκλείεται και να τα κλέβουν!) για να τα φέρουν στη Θεσσαλονίκη, να στήνονται με τις ώρες στα φανάρια και να ζητιανεύουν. Το φαινόμενο είναι απάνθρωπο, οι έμποροι είναι αδίστακτοι κι επιτέλους πρέπει να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται με μακροχρόνιες ποινές και για τα παιδιά να λαμβάνεται κοινωνική μέριμνα. Δεν αξίζει σε κανένα παιδί, το 2013, να είναι αντικείμενο εμπορίας. 


Το συγκλονιστικό μήνυμα της Μαρίας Πασχαλίδου για το 11χρονο κοριτσάκι που παραμένει στα αζήτητα του νεκροτομείου

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη