21 Ιαν 2013

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ευλογεί τους Ροταριανούς

"Το Διεθνές Ρόταρυ είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών, μια παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση προσφοράς υπηρεσιών. Με 33.000 Ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές έχει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μέλη. Τα μέλη του Ρόταρυ, αποκαλούνται....
Ροταριανοί και εκτελούν ανθρωπιστικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας όπως είναι η πείνα, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος."
Με αυτά τα λόγια συστήνονται οι Ροταριανοί,
άλλοι όμως έχουν διαφορετική άποψη.
Ένας από αυτούς είναι ο blogger "Αντιπαρακμή", ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με το θέμα και κατά την άποψή του, "το Ρόταρι είναι παρακλάδι της Μασονίας, στο οποίο αναμειγνύονται εκλεκτοί απόγονοι του Αβραάμ, προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά τους, με πρόφαση τις φιλανθρωπίες, όπως κάνουν και οι Μασόνοι".

άποψη των ιδίων των Ροταριανών μπορείτε να βρείτε εδώ
άποψη της εκκλησίας, δια του Θεολόγου Γ.Ψαλτάκη, μπορείτε να βρείτε εδώ

Μέλη Ροταριανών ομίλων είναι πάντως πάρα πολλοί "επώνυμοι" Θεσσαλονικείς, κυρίως απόφοιτοι του Κολεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, το οποίο φαίνεται ότι διατηρεί ειδικούς δεσμούς με την οργάνωση.


Σχετικά με τον Μητροπολίτη Άνθιμο:

όπως γράφει το "Αντιπαρακμή", ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΑ, διοργάνωσε μια εκδήλωση στις 13.2.2012, στην οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, παρευρέθη μεταφέροντας τις ευλογίες του κ.κ.Άνθιμου, ο πατέρας Γεώργιος Θεοδωρής, πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη