19 Φεβ 2013

Πόσο πιό Ελλάδα πιά; Πόσο;

Όπως θυμάστε, στις 4 Φεβρουαρίου, διαβάσατε πρώτοι στο taxalia την είδηση ότι το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, καταλήγει για 12 τουλάχιστον μήνες σε εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, που ..
πλειοδότησε στον διαγωνισμό του ΙΚΑ (εδώ). Το πολύπαθο ξενοδοχείο παραμένει εδώ και 2 μήνες κλειστό και όλοι περίμεναν την έκβαση του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 4-2-2013 και τότε το ΙΚΑ, γνωστοποίησε ότι τα αποτελέσματά του θα ανακοινωθούν επισήμως σε 2 ημέρες, μέχρι δηλαδή να δουν αν υπάρχουν ενστάσεις.


Πέρασαν, όχι 2, αλλά 14 ημέρες από τότε και η επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμη, ενώ επίσημη, οριστική απόφαση, πάρθηκε μόλις χθες, σε συνεδρίαση του Δ.Σ.
Όλα αυτά, την ώρα που όχι μόνο ο εκμισθωτής (ΙΚΑ), αλλά και ο μισθωτής (Σαββίδης), έχουν κάθε λόγο να ανοίξει το ξενοδοχείο το συντομότερο. Όλοι βιάζονται, καίγονται, αλλά η ανακοίνωση αντί για 2 ημέρες, έκανε 15.
Γιατί;
Την απάντηση στο ερώτημα, διαβάζουμε στην εφημερίδα Δημοκρατία:

"...υπήρξε καθυστέρηση αρκετών ημερών στην ανακοίνωση του οριστικού αποτελέσματος του διαγωνισμού καθώς εξαιτίας των καταλήψεων στο ΙΚΑ από τους υπαλλήλους των διαγωνισμών Κ8 και Κ9 του ΑΣΕΠ δεν ήταν δυνατό να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του φορέα."

Και σε αυτό το κράτος-μπουρδέλο, θέλουμε να έρθουν να επενδύσουν σοβαροί άνθρωποι;
Ποιός θα μας πάρει στα σοβαρά, εκτός από απατεώνες επενδυτές, όταν το κράτος έχει, κάθε μέρα,  χίλιους λόγους για να μη λειτουργεί;
Και το κυριότερο: γιατί να μας πάρει σοβαρά; γιατί να σωθούμε; Το αξίζουμε σαν λαός;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη