12 Μαρ 2013

Όταν ο Γιώργος συνάντησε τη Τζένη

Η ανάγκη εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας και η ενίσχυση της συνεργασίας σε οικονομικής φύσεως ζητήματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ...
συνάντησης που είχε στο γραφείο ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός με την πρέσβη της Αυστραλίας, Τζένη Μπλούνφιλντ. Ειδικότερα, ο κ. Ορφανός τάχτηκε υπέρ της διεύρυνσης των συνεργασιών με χώρες που συμπαρίστανται έμπρακτα στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.
«Η συζήτηση αφορούσε τις δυνατότητες που έχει η Αυστραλία να υποδεχθεί Έλληνες για απασχόληση, τις επιχειρηματικές σχέσεις, το εμπόριο, θέματα δηλαδή που δείχνουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Αυστραλίας για την χώρα μας», τόνισε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως η κ. Μπλούνφιλντ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. «Κάθε κίνηση που βελτιώνει την εικόνα της Θεσσαλονίκης, ευρύτερα, βοηθά και τους ανθρώπους της», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.
Από την πλευρά της, η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα δήλωσε ότι βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες του νεοσύστατου επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας, ο οποίος όπως επισήμανε δίνει προτεραιότητα στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. «Το 2014, συμπληρώνονται 30 χρόνια αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την Μελβούρνη και με αφορμή την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας, συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση για να στηρίξουμε την προσπάθεια για ανάκαμψη, ανταλλάσοντας τεχνογνωσία από την εμπειρία της Αυστραλίας με μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν σε 21 χρόνια ανάπτυξης, χωρίς ύφεση», υπογράμμισε η κ. Μπλούνφιλντ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη