21 Μαρ 2013

Πάμπλο Γκαρσία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Φανερά συγκινημένος ο Ουρουγουανός μέσος Πάμπλο Γκαρσία αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο έμπειρος χαφ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι...
θα είναι πάντοτε οπαδός του Δικεφάλου, ενώ άφησε αιχμές για τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ομάδας λέγοντας ότι «μου έλεγαν ψέματα».

Αρκετοί ήταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αποθεώσουν τον Γκαρσία, ενώ ακούστηκαν συνθήματα και εις βάρος της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία:

«Να μην φοβάται κανείς γιατί δεν θα κόψω κεφάλια. Αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες. Έχω σκεφτεί και έχω γράψει κάποια πράγματα αυτές τις ημέρες και τα έγραψα για να μην τα ξεχάσω. Τα έγραψα όπως πάντα από την καρδιά μου. Ήρθε η ώρα να φύγω, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου και στην μάνα μου, που ξέρω ότι με βλέπει και μου έδειξε να είμαι πάντα πιστός και ειλικρινής, ευχαριστώ την γυναίκα μου που ήταν πάντα δίπλα μου, στις καλές και κακές στιγμές, είναι μία υπέροχη μητέρα.

Θα συνεχίσουμε με δύναμη τον δρόμο μας. Γιατί αυτό το κάνουμε από 20 χρονών, για τα παιδιά μας, τον Μπέντζαμιν που είναι δίπλα μου, θέλω να μεγαλώσει δυνατός γιατί η ζωή είναι δύσκολη. Είμαι περήφανος γι΄αυτόν. Η γυναίκα μου, η πριγκίπισσα μου και ο μικρός που είναι ο Ινδιάνος.

Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Δημήτρη και τον Διονύση. Όταν είχα έρθει στον ΠΑΟΚ μου είχε πει κάποιος ότι εσύ έχεις τα μάτια του ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν ο Λάζαρος, ένας από εμάς. Πάντα και στα δύσκολα έκανα τα πάντα χωρίς αντάλλαγμα. Το ποδόσφαιρο έκανε τα πάντα για μένα. Έφυγα μικρός από το χωριό μου χωρίς κανένα φόβο. Έχω κερδίσει στη ζωή, εγώ αυτό που πάντοτε ήθελα ήταν να αφήσω το ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο, ποτέ δεν απαίτησα να παίξω. Εγώ είμαι ΠΑΟΚ αν κάποιοι το αμφισβητούν.

Έρχομαι από την άλλη άκρη του κόσμου και μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει. Ποτέ δεν θα κάνω κακό στον ΠΑΟΚ. Δεν μου είπαν ποτέ Γκαρσία να βρούμε μία ομάδα για το μέλλον σου, ή δεν σε θέλουμε πια. Όχι να μου λένε ψέματα, ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς μαζί μου. Ήταν δύσκολο να είχα ένα παιχνίδι αποχαιρετισμού; Το είχα πει, όταν δεν με θέλετε πείτε το μου και θα φύγω. Εγώ προτιμώ να χάσω με διαφάνεια και όχι να κερδίσω με άλλους τρόπους.

Τους τελευταίους μήνες έχω περάσει πολύ άσχημα. Αναρωτιόμουν γιατί. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω πέντε ματς συνεχόμενα και εκεί να με έκριναν και να μου έλεγαν αν κάνω. Η οικογένειά μου είναι στεναχωρημένη, δεν είναι αυτή ζωή. Δεν μπορούμε έτσι και για τον σεβασμό που έχω στον ΠΑΟΚ κάνω ένα βήμα δεξιά. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα "κάτσω" πάνω στο συμβόλαιό μου.

Υπάρχει το Κύπελλο, αλλά ποτέ δεν θα βάλω ενδιάμεσα τα οικονομικά μπροστά από το συναίσθημα, ούτε στον ΠΑΟΚ ούτε στην ζωή μου. Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε σαν αδερφό, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές που έχουν περάσει από την ομάδα. Τους φυσιοθεραπευτές, όλους. Περάσαμε στιγμές καλές και κακές, μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία, θα είμαι για πάντα ΠΑΟΚ».

ΠΑΕ: Ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα

Προηγουμένως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Γκαρσία με την εξής ανακοίνωση:

«Με μεγάλη της λύπη η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Πάμπλο Γκαρσία, σεβόμενη την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει για δικούς του λόγους, δυστυχώς χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Πάμπλο Γκαρσία για 5 χρόνια υπήρξε ο φυσικός ηγέτης της ομάδας και η προσφορά του δεν χαρακτηρίστηκε μόνο από την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και από την ισχυρή και μαχητική του προσωπικότητα η οποία ενέπνευσε συμπαίκτες και φιλάθλους και ως εκ τούτου κέρδισε με τον ιδρώτα του το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

Για πάρα πολλούς λόγους στον ποδοσφαιριστή ανήκει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Συλλόγου και τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφερε στον ΠΑΟΚ, μολονότι μένει η πικρή γεύση της αποχώρησής του σε μια εποχή που η ομάδα χρειάζεται όλους τους ποδοσφαιριστές της προκειμένου να διεκδικήσει με όσο το δυνατόν περισσότερες ελπίδες την επίτευξη των στόχων της.

Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε πάντα με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Πάμπλο Γκαρσία στον οποίο αποδόθηκε η μεγάλη τιμή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η θέση του στην ομάδα δεν περιορίστηκε από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και η άποψή του πάντα ήταν θεμελιώδους σημασίας για τον Σύλλογο. Για αυτόν τον λόγο ήμασταν έτοιμοι να αποδεχτούμε οποιαδήποτε απόφασή του, αναφορικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

Σε μία εποχή κατά την οποία ο σύλλογος φιλοδοξεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε απόφαση παίζουν οι αρχές και οι κανόνες που διέπουν την ομάδα. Το συμφέρον του ΠΑΟΚ θα παραμένει πάντα πιο πάνω απ΄το συμφέρον οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή.

Όντας επαγγελματικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ δεν δύναται να εγγυηθεί σε κανέναν ποδοσφαιριστή μόνιμη θέση στην αρχική εντεκάδα, ακόμη κι αν πρόκειται για τον πλέον διακεκριμένο. Αυτός είναι ένας απαράβατος κανόνας, χωρίς την τήρηση του οποίου καμία επιτυχία στο ποδόσφαιρο δεν είναι εφικτή.

Οι όποιες διαφωνίες αντιμετωπίζονταν και αντιμετωπίζονται συλλογικά και κατ΄επέκταση η διοίκηση της ΠΑΕ ήταν διαρκώς ενήμερη για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο ΠΑΟΚ σχεδίαζε να αποχαιρετήσει τον Πάμπλο Γκαρσία με πανηγυρικό τρόπο μετά τη λήξη της περιόδου και να του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο τις υπηρεσίες του, ωστόσο ο ίδιος έχει άλλα σχέδια. Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε την απόφασή του.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε ότι θα του μείνουν μόνο θετικές αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ, τους φιλάθλους μας και τη Θεσσαλονίκη».
Θύρα 4


Με ανακοίνωσή της η "Θύρα 4" αναφέρεται μεταξύ των άλλων και στα νέα ήθη τα οποία επιβάλλουν σκληρή στάση απέναντι στον καλύτερο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά:
"Έφτασε η στιγμή οι δρόμοι του ΠΑΟΚ και του φυσικού ηγέτη της ομάδας στο γήπεδο, του Πάμπλο Γκαρσία, να χωρίσουν. Όπως άλλωστε λέγεται, όλα τα πράγματα στη ζωή – ακόμα και τα πιο ωραία – κάποτε τελειώνουν. Δεν είμαστε ειδικοί αναλυτές ώστε να ερμηνεύσουμε όλα τα γεγονότα, πάντως η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά από την έλευση του μεγαλομετόχου το περασμένο καλοκαίρι, οι καρδιές όλων των ΠΑΟΚτσήδων ράγισαν.
Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε σαν σύνδεσμος να πλέξουμε το εγκώμιο του Πάμπλο Γκαρσία. Αυτό άλλωστε μπορούν να κάνουν όλοι, βάζοντας μερικά βιντεάκια από το youtube και γράφοντας τα γνωστά κλισέ. Όμως επικήδειους ο Πάμπλο δεν χρειάζεται, γιατί πολύ απλά είναι πολεμιστής και αυτό το έχει αποδείξει.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να καταλάβει πως και σε εμάς αρέσει το ευρωπαϊκό πλάνο, το εταιρικό προφίλ και η τεχνοκρατική αντίληψη που επιθυμούν να περάσουν στο σύλλογο, διότι μόνο έτσι μπορεί η ομάδα να προοδεύσει πραγματικά. Το θέμα Γκαρσία όμως για κανέναν λόγο δεν αποτελεί τεχνοκρατικό ή οικονομικό πρόβλημα, άλλωστε η ίδια η συμπεριφορά του Πάμπλο στο παρελθόν το έχει αποδείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι εταιρία και σαν τέτοια πρέπει να διοικηθεί, ωστόσο αυτό πρέπει να συμπλέει με τις ιδέες που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ γιατί μόνο με αυτόν το συνδυασμό η ομάδα μας θα πορευτεί όπως της αρμόζει. Όπως είπε και ο ίδιος ο Πάμπλο Γκαρσία σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί του και τον ευχαριστούμε πολύ που επί 5 χρόνια ήταν δίπλα μας σε όλες τις μάχες και τις θυσίες για τα τέσσερα ιερά γράμματα.
Το κατά πόσο τεχνοκρατικό είναι να στηρίζεται ένας προπονητής που εκθέτει αλλεπάλληλα τους παίκτες του για να βελτιώσει τη θέση του (Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη) ή μειώνει τις ίδιες του τις επιλογές (Βιβιάν, Κουμαλό) θα φανεί στην πορεία. Στην πορεία επίσης θα φανεί και το εάν η στάση αυτών που τον στήριξαν ήταν η σωστή. Τώρα όμως το γεγονός είναι πως αυτοί που βρίσκονται στις πλέον καίριες θέσεις (πρόεδρος, τεχνικός διευθυντής, προπονητής) είναι υπεύθυνοι για την αναίτια αποχώρηση του Γκαρσία από την ομάδα μας καθώς είτε την επιθυμούσαν, είτε δεν κατάφεραν να την αποτρέψουν.
Μετά την τουλάχιστον άκομψη απομάκρυνση Μπόλονι το περασμένο καλοκαίρι, τα νέα (;) ήθη στον ΠΑΟΚ επιβάλλουν σκληρή στάση απέναντι στον καλύτερο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ μας, για τον οποίο όλοι οι παίκτες που έφευγαν εκφράζονταν με τα καλύτερα λόγια, φαίνεται πλέον να υιοθετεί νέες «τεχνοκρατικές» συμπεριφορές, που κατά τη γνώμη μας παραπέμπει περισσότερο σε συμπεριφορές ομάδων γειτονιάς.
Σε μια εποχή που το lifestyle του ποδοσφαίρου είναι συνώνυμο με τη βλαχιά, όπου παικτάκια της σειράς κάνουν αβέρτα τατουάζ, βάζουν ζελέ στο μαλλί και χαιρετούν ναζιστικά για να δείχνουν πιο in, ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη να έχει στις τάξεις του έναν ποδοσφαιριστή-σύμβολο. Μπορεί άλλωστε ο Πάμπλο να μη γεννήθηκε ΠΑΟΚτσης, αλλά πλέον (εδώ και καιρό) λογίζεται σαν ένας από εμάς. Γιατί πολύ απλά, όταν έπαιζε ο Γκαρσία, ήταν σαν να παίζει μπάλα ο κόσμος. Και τις περισσότερες φορές έπαιζε καλά...

Το μήνυμα του Κουμάλο


Ένας ακόμη παίκτης του ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα «καυτά» θέματα των τελευταίων ημερών. Ο Μπογκάνι Κουμάλο έγραψε στο Facebook πολλά περισσότερα από κάθε άλλων, προσπαθώντας να συσπειρώσει και τον κόσμο…


Αρχικά ο Νοτιοαφρικανός αρχηγός της εθνικής του ομάδας, ανέφερε: «Lets try and believe in Donis! We could find strength and we could win the cup. It is very sad to see supporters not coming to games because of their opinions of one person. Try and go to as many games as time and money will allow you to. Try and prove your support. It is the fans that make this a great club, not me, not the players, not Donis, but you supporters».

«Ας προσπαθήσουμε να πιστέψουμε στον Δώνη. Μπορούμε να βρούμε δύναμη για να κερδίσουμε το κύπελλο. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις οπαδούς να μην έρχονται στο γήπεδο εξαιτίας των απόψεων που έχουν για ένα άτομο. Προσπαθήστε να πάτε σε όσα περισσότερα παιχνίδια σας επιτρέπει ο χρόνος και τα χρήματά σας. Προσπαθήστε να αποδείξετε την υποστήριξή σας. Οι οπαδοί κάνουν αυτό το club μεγάλο, όχι εγώ, όχι οι ποδοσφαιριστές, όχι ο Δώνης, αλλά εσείς οι οπαδοί».

Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο Κουμάλο αναφέρθηκε και στον Πάμπλο Γκαρσία. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Garcia would not want us to be down-heartened about this. He would want us to keep our heads up and continue our passion within the squad, amongst the fans and most importantly, to enable us to find some success».

«Ο Γκαρσία δεν θα ήθελε να είμαστε στα κάτω μας και θα μας ενθάρρυνε γι’ αυτό. Θα ήθελε να έχουμε ψηλά τα κεφάλια μας και να συνεχίσουμε με πάθος στην ομάδα, μαζί με τους οπαδούς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε μία επιτυχία».

Πάμπλο Γκαρσία: Είκοσι μεγάλες ατάκες

Ο Πάμπλο Γκαρσία αγαπήθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ, όχι μόνο για όσα πρόσφερε εντός των γηπέδων, αλλά και για τις απόψεις του. Το PAOK24 σκαλίζει τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που ειπώθηκαν από τον Ουρουγουανό…

1. Για το σύνθημα της ζωής του: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να ξανασηκωθείς. Το έμαθα από έναν γυμναστή που είχα σε μία ομάδα. Τον άκουγα να το λέει συνέχεια, μου έμεινε και το ακολουθώ ως στάση ζωής».

2. Για το ποδόσφαιρο: «Ενα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι όπως ένας πόλεμος. Μέσα στο γήπεδο όλα επιτρέπονται».

3. Για τη γροθιά στο Ντιόγο: «Πρώτος αυτός με κτύπησε και δεν μπορούσε να το αφήσω έτσι... Το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι που δεν του έριξα τη μπουνιά στο στόμα».

4. Για την απουσία του Ντιόγο από τα μας της Τούμπας, μετά το μεταξύ τους επεισόδιο: «Πού ήταν ο Ντιόγο; Περίμενα να τον δω… Πάντως, δεν πειράζει που δεν ήρθε. Θα κατέβω εγώ σε λίγο καιρό στον Πειραιά για να τον βρω…».

5. Για την ανανέωση της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, με μειωμένες αποδοχές για τον ίδιο: «Δεν μετρώνται όλα στην ζωή με χρήματα Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή. Αυτή η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε μένα και την οικογένειά μου είναι απίστευτη».

6. Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ (1): «Είμαι περήφανος επειδή έπαιξα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα είμαι περήφανος που παίζω στην ομάδα με τον καλύτερο κόσμο, τον ΠΑΟΚ!»

7. Για το δοκάρι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη: «Το σίγουρο είναι ότι αν έβαζα το γκολ ο ΠΑΟΚ θα έμενε με δέκα παίκτες! Διότι όλα και κάποια μαλ… θα έκανα...».

8. Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Έχω παίξει σε μεγάλα πρωτάθλημα και μεγάλα γήπεδα. Καλό το Μπερναμπέου της Ρεάλ, καλό το Νόου Καμπ της Μπαρτσελόνα, αλλά η ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν υπάρχει πουθενά!»

9. Για την περιβόητη διαιτησία του Σπάθα στο Άρης – ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι με μια σωστή διαιτησία στο παιχνίδι του Άρη θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το πρωτάθλημα ως το τέλος. Τον έστειλαν για να χάσουμε το πρωτάθλημα. Απορώ πόσα τους δίνουν για να παίζουν έτσι». Δεν ανακάλεσε ποτέ τη δήλωσή του.

10. Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε τίτλο: «Για τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ολοι ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο, γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με τιμιότητα».

11. Για το αγαπημένο μάτε που έχει διαρκώς στο θρυλικό θερμός του: "Είναι ένα τσάι που έπιναν οι Ινδιάνοι. Στην Ουρουγουάη, μπορεί να μην βρεις φαγητό σε ένα σπίτι, αλλά Μάτε θα βρεις. Το πίνουν και στην Αργεντινή, αλλά με ζάχαρη, σαν τις γυναίκες. Εμείς το πίνουμε σκέτο, σαν άνδρες. Τώρα που κάνει κρύο όμως, προτιμώ και το ρακόμελο".

12. Για τον Τάσο Κάκο, που τον απέβαλλε στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Νομίζει ότι είναι ο… Κολίνα! Αλλά ο Κολίνα είναι μόνο ένας! Ήρθε εδώ για να μας κλέψει. Μας κορόιδεψε. Το έχω ξαναπεί. Είναι ο χειρότερος διαιτητής στην Ελλάδα. Αν είχα κάνει κάτι, δεν θα μιλούσα και δεν θα είχα τέτοια συμπεριφορά. Πείτε μου πότε ακούμπησα τον Σιμάο; Ο Κάκος είναι ο χειρότερος διαιτητής στην Ελλάδα και όταν παίζει στην Τούμπα κάνει τα ίδια. Όπως τιμωρούνται οι παίκτες, έτσι πρέπει να τιμωρούνται οι διαιτητές».

13. Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ (2): «Σίγουρα οι οπαδοί μας είναι η μεγάλη διαφορά. Δεν έχω δει τέτοιους οπαδούς είτε στην Ευρώπη είτε στην Λατινική Αμερική, πιο παθιασμένους, πιο φανατικούς με την ομάδας του. Έχουν μεγάλα… αρχ…!».

14. Για τον τρόπο που αγωνίζεται: «Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζομαι και ίσως να θέλουν να φορέσω και φούστα για να παίξω. Ακόμη και η μάνα μου να ήταν απέναντι ως αντίπαλος, τα ίδια σκληρά μαρκαρίσματα θα έκανα...»

15. Για το επεισόδιο στη φυσούνα του «Καραϊσκάκης»: «Όταν τέλειωσε ο αγώνας άλλοι ήταν χαρούμενοι κι άλλοι όχι. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Έχουν ξανασυμβεί. Τέλειωσε για μένα το συμβάν. Δεν υπάρχει πρόβλημα για μένα. Αυτό που μας πείραξε πιο πολύ ήταν αυτά που κάνανε στον Γιασέρ. Ήταν άνανδρο. Δεν είναι αντρίκειο να επιτίθενται τρεις σε έναν. Καλά θα κάνουν αυτοί που το έκαναν να προσέξουν, γιατί μπορεί να τους χτυπήσουν... οι Ταλιμπάν».

16. Για τον ΠΑΟΚ: «Πριν πάρω την απόφαση να έρθω στην Ελλάδα, είχα μιλήσει με τον Χόρχε Μπάριος. Μου είπε για τον ΠΑΟΚ και τη ζωή στη Θεσσαλονίκη και με έπεισε. Δεν θα μετάνιωνα ποτέ για επιλογή μου. Λίγες φορές έχω μετανιώσει. Η οικογένεια μου αισθάνεται πολύ καλά εδώ. Αν ήμουν είκοσι χρονών θα ήταν καλύτερα για μένα. Τώρα είμαι λίγο ...παππούς και τα γόνατα μου πονάνε… Πάνω από το συμβόλαιο είναι ο ανδρικός λόγος. Αν από την πλευρά μου δεν μπορώ να ανταποκριθώ περαιτέρω ή ο ΠΑΟΚ έχει άλλες απαιτήσεις από μένα, τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Παίρνω οικογένεια μου και φεύγω…»

17. Για τον ΠΑΟΚ (2): «Έχω πει πολλές φορές ότι μπορώ να γράψω βιβλίο με αυτά που έχω ζήσει στον ΠΑΟΚ. Δε θα σας πω περισσότερα τώρα, γιατί μετά δε θα διαβάσει κανένας το βιβλίο μου!».

18. Για τη διαιτησία με τον Ολυμπιακό: «Αν ένα φάουλ πάνω στο Σορλέν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το είχα κάνει εγώ, θα είχα αποβληθεί, θα είχα φάει τρεις-τέσσερις αγωνιστικές και θα είχαν φωνάξει την αστυνομία να με πάει φυλακή».

19. Για τη… Μύκονο: "Η Μύκονος είναι κοσμικό νησί, δεν είναι για αριστερούς. Τι δουλειά έχω εγώ εκεί;"

20. Για την ομάδα που αντιπαθεί περισσότερο: «Τον Ολυμπιακό! Μετά από όλα όσα έχω περάσει στα ματς με αυτούς, δεν θα μπορούσα να πω κάτι άλλο».


Τρεις προτάσεις για Γκαρσία

Δεν έμειναν ασυγκίνητοι παράγοντες ελληνικών ομάδων στο άκουσμα της λύσης συνεργασίας του Πάμπλο Γκαρσία με τον ΠΑΟΚ.
Το θέμα της αποχώρησης του Πάμπλο Γκαρσία δεν απασχολεί μόνο τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, αλλά γενικότερα την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Και πέρα από το σκέλος του αν λειτούργησαν σωστά ή όχι ο Πάμπλο Γκαρσία και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπάρχει και το κομμάτι που αφορά στο μέλλον του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ήδη τρεις πρόεδροι ελληνικών ομάδων έχουν εκδηλώσει με θέρμη το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με τον έμπειρο, πρώην πλέον μέσο του ΠΑΟΚ.

Δεν πρόκειται για παράγοντες των μεγάλων ομάδων του κέντρου, αφού είναι γνωστό πώς ο Γκαρσία δεν θα μπορούσε με τίποτα να συνεργαστεί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη.

Αποδοκίμασαν τον Δώνη στην προπόνηση

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στο προπονητικό κέντρο για να αποδοκιμάσουν τον Γιώργο Δώνη. Ο τεχνικός του «δικεφάλου» φυγαδεύτηκε, με τον κόσμο να παίρνει στο... κυνήγι το αυτοκίνητο με τον προπονητή της ομάδας του.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στη Νέα Μεσημβρία αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του Πάμπλο Γκαρσία, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Γιώργο Δώνη για το θέμα που συγκλονίζει το σύλλογο και είναι η δικοπή της συνεργασίας με τον πρώην αρχηγό της ομάδας. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου δε διέκοψαν την προπόνηση ωστόσο φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή, αλλά και κατά της ΠΑΕ και του Γιώργου Δώνη. Όταν η προπόνηση ολοκληρώθηκε οι πάντες περίμεναν να δουν πως θα αποχωρήσει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ από την Μεσήμβρια. Ο Δώνης συνοδευόμενος από ανθρώπους του ΠΑΟΚ και μέσα σε ένα σκούρο αυτοκίνητο "φυγαδεύτηκε", αρνούμενος να κατέβει και να μιλήσει. Αυτό ανέβασε τα πνεύματα περισσότερο με μερικούς να χτυπάνε το αυτοκίνητο και αρκετούς από αυτούς φιλάθλους να τον ακολουθούν από πίσω με αυτοκίνητα και μηχανές.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη