10 Απρ 2013

Πικρόχολη ανακοίνωση Μπουτάρη για την ήττα του στον ΦοΔΣΑ

Ένας μισότρελος προφήτης πάντως είπε: "Να ετοιμάζεται για δικαστήρια και φυλακή ο Γεράνης. Όποιος κόβει το δρόμο του Μπουτάρη προς την εξουσία, πηγαίνει φυλακή"
Ανακοίνωση σχετικά με τις σημερινές εκλογές στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων, οι οποίες έγιναν απουσία του Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μπουτάρη, εκπροσώπου του Δήμου με την...
μεγαλύτερη παραγωγή απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε εκδηλώσει την επιθυμία να ηγηθεί ως Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, προκειμένου να χαραχθεί ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο και να εξειδικευτεί ο περιφερειακός σχεδιασμός στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που συνδέονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως η λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη και ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών. Η αποτελεσματική λειτουργία του φορέα προϋποθέτει τη συναίνεση μακριά από διαχωριστικές γραμμές και στενά κομματικές επιλογές, κάτι που έχει επανειλημμένα τονίσει και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ενήργησε με βάση επιλογές που διαμορφώθηκαν έξω από τους χώρους σύνθεσης απόψεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αδιαφορώντας πλήρως για την ανάγκη των απαραίτητων συναινέσεων που θα υπερέβαιναν τα κομματικά στεγανά. Επιπλέον, ενώ γνώριζαν ότι δύο από τους εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα απουσίαζαν σε από καιρό προγραμματισμένη επίσκεψη στο εξωτερικό, επέλεξαν τη σημερινή ημέρα για την ανάδειξη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου φορέα.

Για το λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων δήμων που παραβρέθηκαν στη σημερινή διαδικασία αποχώρησαν πριν από την ολοκλήρωσή της, την οποία κατήγγειλαν ως αντιδημοκρατική και ατελέσφορη. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα επανεξετάσει συνολικά τη θέση του σχετικά με το νέο φορέα, και θα συνεργαστεί με τους Δημάρχους και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένω να αντιμετωπιστούν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αναφέρονται στο νέο ΦΟΔΣΑ και στη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών που θέλουν τα πάσης φύσης απορρίμματα της πόλης να διαχειρίζονται με τρόπο ώστε να αποφέρουν όφελος και όχι κόστος για τους πολίτες, όπως συμβαίνει σε όλες της Ευρωπαϊκές χώρες».

Η διαδικασία

«Εκλογή προέδρου και εκτελεστικής επιτροπής του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
(ΦοΔΣΑ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδικασία εκλογής διοίκησης του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και με πρωτοβουλία και ευθύνη του δεύτερου σε μέγεθος δήμου Ευόσμου – Κορδελιού προσήλθαν 62 εκ των 67 εκπροσώπων και ψήφισαν 39 ενώ αποχώρησαν 22.
Κατατέθηκε μια υποψηφιότητα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χορτιάτη – Πανοράματος Μιχάλη Γεράνη και κατά την διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας με κάλπη εξελέγη πρόεδρος του νέου ΦοΔΣΑ με 39 ψήφους ο Μιχάλης Γεράνης.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦοΔΣΑ ψήφισαν 40 και εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι:
Χιονίδης Σάββας 40 ψήφους
Στάμκος Γρηγόριος 40 ψήφους
Καλαϊτζής Δημήτριος 40 ψήφους
Δρίτσα Πολυξένη 40 ψήφους
Καραθόδωρος Χρήστος 39 ψήφους

Για αναπληρωματικά μέλη ψήφισαν 38 και εκλέχτηκαν οι:
Φουρκιώτης Νικόλαος 38 ψήφους
Γουνιώτης Στυλιανός 38 ψήφους
Δαρδαμανέλης Ιωάννης 38 ψήφους
Σουμπέκας Γεώργιος 37 ψήφους
















Δήλωση Γεράνη


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο νέος πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Η σημερινή δημοκρατική διαδικασία που ανέδειξε την διοίκηση του νέου ΦοΔΣΑ αδικήθηκε από τη στάση της μειοψηφίας, όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά μου εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες για μια πιο συναινετική λύση χωρίς όμως δυστυχώς αποτέλεσμα.
Εμείς προχωράμε μαζί με τους συναδέλφους που είναι αποφασισμένοι να δώσουμε τη δύσκολη μάχη της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας.
Τα σκουπίδια δεν έχουν κομματικές αποχρώσεις και η αυτοδιοίκηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το εξιλαστήριο θύμα των όποιων κομματικών σκοπιμοτήτων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη