22 Απρ 2013

Ο Άκης, το ΠΑΣΟΚ και η κολυμπήθρα

Διαβάζοντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα, βλέπει κανείς, σε μεγάλο ποσοστό, "ειδήσεις" για την δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που ξεκινάει σήμερα. Γιατί τα εισαγωγικά θα μου πείτε;

της Κατερίνας Νικολάου


1. Δεν είναι πλέον ειδήσεις. Δεν διαθέτουν τα δημοσιεύματα αυτά κανένα από τα αστεράκια της είδησης πλην της αρνητικότητας και του γεγονότος πως εμπλέκεται το Νο2 προηγούμενων κυβερνήσεων.
2. Δεν αναφέρουν κάτι που δεν ξέραμε.
3. Δεν περιέχουν καν το στοιχείο της έκπληξης.

Η μόνη είδηση -ίσως και ανέκδοτο- σε μερικά από αυτά τα δημοσιεύματα είναι πως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την εν λόγω δίκη "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" από την οποία θα βγει άσπιλο και αμόλυντο ώστε να οδεύσει μετά βαΐων και κλάδων στις επόμενες εκλογές έχοντας λάβει πίσω το 10%(!) που πιστεύουν κάποιοι ότι τους στέρησε η εν λόγω ιστορία! Διαβάζω στα ΝΕΑ πως στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποκηρύξει τον Άκη και "βλέπουν τη δίκη ως κάθαρση". 
Σύμφωνα με τον ορισμό του Αριστοτέλη για την τραγωδία, αυτή έρχεται "δι’ ἐλέου καὶ φόβου". 
Μόνο που εδώ δεν έχουμε τραγικά πρόσωπα. Τα τραγικά πρόσωπα υποφέρουν χωρίς να φταίνε. Εδώ είναι προφανές πως κάποιος φταίει. Και δεν είναι μόνο ο Άκης.
Δεν βλέπουμε καμία συμπάθεια. Το ίδιο του το κόμμα τον έχει αποκηρύξει και τον προσφέρει για θυσία ως Ιφιγένεια λες και με την καταδίκη του θα φυσήξουν ούριοι άνεμοι για ένα ΠΑΣΟΚ που έχει καταδικάσει η κοινωνία και όχι μόνο λόγω του Άκη. Προς Θεού δεν τον υπερασπίζομαι. Αλλά θα περίμενε κάποιος έστω από αξιοπρέπεια να τηρηθούν τα προσχήματα και να περιμένουν κάποιοι, αν μη τι άλλο, την απόφαση της δικαιοσύνης. 
Φόβος όμως, μπορεί να μην φαίνεται αλλά υπάρχει άπλετος. Τι θα πει ο Άκης; Γιατί βιάστηκε τόσο το ΠΑΣΟΚ να βγάλει καταδικαστική απόφαση πριν από την δικαιοσύνη; Προς τι η τόση "πρεμούρα" να αποκηρυχθεί το "βδέλυγμα" της αγγελικά πλασμένης σοσιαλιστικής παράταξης; Ποιους "ενοχλεί" ο Άκης; Πολύ φοβάμαι πως ο βασικός κατηγορούμενος δεν θα προλάβει να πει όσα θέλει, πρέπει και μπορεί. 

Μακάρι και πάλι να βγω ψεύτρα. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη