7 Απρ 2013

Μπάχαλο με τις επιτροπές τα έχει κάνει ο Μπουτάρης!

Αποκλειστικό TaXalia
Την ίδια στιγμή που στο Καναδικό(!) ΜΜΕ  The Globe and Mail ο Γ. Μπουτάρης, παρουσιάζεται ως ο  Έλληνας ήρωας που «σκοτώνει το δημοσιονομικό τέρας» (διαβάστε σχετικά εδώ) η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και ο μεγαλύτερος δήμος της Μακεδονίας, κινδυνεύει να μείνει χωρίς δύο -νευραλγικής σημασίας για την λειτουργία του – επιτροπές! Το ιστορικό έχει ως εξής:
Στην πρώτη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, στις 6 του μηνός όπου θα εκλεγόταν η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής, η μεν αντιπολίτευση εξέλεξε κανονικά 4 τακτικούς και δυο αναπληρωματικούς, ο δε δήμαρχος είπε ότι για την πλειοψηφία θα μείνουν οι ίδιοι μέχρι τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων.

Παράλληλα όρισε νέους προέδρους, τον Κ.Ζέρβα στην Οικονομική και τον Αθ.Παππά στην ποιότητας ζωής αφήνοντας τους δύο προηγουμένους προέδρους Καπόν και Κουράκη, ΕΚΤΟΣ επιτροπών, χωρίς κανείς να ξέρει το σκεπτικό αυτής της απόφασης!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τα εκ της πλειοψηφίας μέλη των δύο επιτροπών παραιτήθηκαν και προχώρησε μία διαδικασία εκλογής, δηλαδή ορισμού τους χωρίς πλειοψηφία.

Τωρα ο δήμαρχος ζητά παραιτήσεις από όλους, αφήνοντας εκτεθειμένο τον πρόεδρο για την διαδικασία που ακολούθησε, η οποία προφανώς δεν ήταν νομιμη και χωρίς να έχει ΚΑΜΙΑ σχετική αρμοδιότητα.

Τωρα ζητά τις παραιτήσεις ΟΛΩΝ!!

Όμως τα εκ της αντιπολίτευσης προερχόμενα μέλη δεν προτίθενται να παραιτηθούν διότι έχουν εκλεγεί κανονικά με την προβλεπόμενη διαδικασία στις αρχές του χρόνου.

Άρα ο δήμος κινδυνεύει να μείνει χωρίς τις δύο αποφασιστικές επιτροπές που προβλέπει ο Καλλικράτης!

Το μπάχαλο!

Πηγή: TaXalia.blogspot.com

Σε λίγο και το σχετικό e-mail....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη