15 Απρ 2013

Δίκη τοκογλύφων: Τα πήρε στο κρανίο η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, με τους μάρτυρες που αλλάζουν καταθέσεις

Δεν υπάρχει άνθρωπος να τους κατηγορεί ! Τα καλύτερα παιδιά του κόσμου, Καραμπέρηδες, Μελέτηδες κλπ !
Σε ανασκευή των προανακριτικών τους καταθέσεων προχωρούν το ένα μετά το άλλο τα...
φερόμενα ως θύματα του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που δικάζεται από την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Σήμερα κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίες δύο επιχειρηματίες οι οποίοι… πήραν πίσω τις προγενέστερες καταθέσεις τους, προκαλώντας έτσι την αντίδραση του δικαστηρίου.

Ο πρώτος, ιδιοκτήτης συγκροτήματος με ενοικιαζόμενα δωμάτια και νυχτερινού μαγαζιού στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, διέψευσε ότι δέχτηκε πιέσεις για δανεισμό με τοκογλυφικούς όρους ή «προστασία», ανασκευάζοντας την προανακριτική του κατάθεση στην οποία είχε πει ότι πλήρωνε 1.000 ευρώ για «προστασία» κάθε καλοκαίρι, καθώς κι ότι είχε δανειστεί 7.000 ευρώ, επιστρέφοντας λίγο καιρό αργότερα συνολικά 9.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος, αρτοποιός, διέψευσε επίσης ότι είχε συναλλαγές με το κύκλωμα. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε αρχικά καταθέσει ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά ενώπιον του δικαστηρίου, είπε ότι αυτά αφορούσαν προστριβή που είχε με ένα από τρία αδέρφια που κατηγορούνται ως «αρχηγοί» του κυκλώματος.

Η… στροφή 180 μοιρών των μαρτύρων προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία τους διέταξε να μην απομακρυνθούν από την δικαστική αίθουσα μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, οπότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινήσει εναντίον τους ποινική διαδικασία για ψευδορκία.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο. Συνολικά για το παραπάνω κύκλωμα κατηγορούνται συνολικά 24 άτομα.

kerdos

Άντε να δούμε πώς θα κακαρίσει ο Αντώνης Κανάκης, που έχει και αστυνομική φύλαξη....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη